Σήμερα κρίνεται η σωτηρία από τα σκουπίδια

Οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ που βρόμισαν τη χώρα, αποφασίζουν για την απεργία

Από τον
Φίλιππο Πανταζή

Η «ώρα μηδέν» για το μέλλον της απεργίας των εργαζομένων στους δήμους και τους τόνους σκουπιδιών στους δρόμους έφτασε, καθώς σήμερα συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ για να καθορίσει την περαιτέρω στάση της.

Ενώ πάντως λόγω και του καύσωνα η κατάσταση στους δρόμους έχει γίνει αποπνικτική, κυβέρνηση και αντιπολίτευση συνεχίζουν τον καβγά με αφορμή τις κινητοποιήσεις. Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης απέδωσε χθες τις ευθύνες για το μέχρι τώρα αδιέξοδο στη Ν.Δ., σημειώνοντας ότι «με την ψήφο του κ. Μητσοτάκη η χώρα βυθίζεται στα σκουπίδια».
«Μας ζητά να δώσουμε τα δεδουλευμένα στους συμβασιούχους, να μην κάνουμε διαγωνισμό για μόνιμες προσλήψεις και να προχωρήσουν οι δήμοι σε συμβάσεις με ιδιώτες εργολάβους, ενώ την ίδια ώρα η ΔΑΚΕ, η “γαλάζια” συνδικαλιστική παράταξη, ψήφισε υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ – ΟΤΑ» ανέφερε κάνοντας λόγο για σκοπιμότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με στόχο να υπάρχει πολιτική αναταραχή, να χρεωθεί το κόστος η κυβέρνηση και να περάσει πιο εύκολα η αποκομιδή των απορριμμάτων σε ιδιώτες.

Καταγγελία

Παράλληλα στην καταγγελία ότι «την ώρα που η κυβέρνηση δίνει νομοθετική λύση υπέρ των εργαζομένων η Ν.Δ. Α.Ε. βάζει προσκείμενους επιχειρηματίες να αγοράζουν απορριμματοφόρα» προχώρησε μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο twitter ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος.

Από την άλλη πλευρά, έντονη ήταν η αντίδραση από τη Ν.Δ., με τον εκπρόσωπο του κόμματος Βασίλη Κικίλια να δηλώνει: «Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του έχουν τεράστιες ευθύνες. Κοροϊδεύουν τους πάντες, προσπαθώντας να μετακυλίσουν λίγους μήνες παρακάτω το πρόβλημα. Γι’ αυτό δεν τους πιστεύει, πλέον, κανείς». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Κικίλιας στον Πάνο Σκουρλέτη, τον οποίο κατήγγειλε ότι «διαστρεβλώνει με ωμό τρόπο την πραγματικότητα και συμπεριφέρεται ως πολιτικός απατεώνας».

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, διά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, υπογράμμισε: «Η ανικανότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. και για τα σκουπίδια χτυπάει κόκκινο. Να χαίρονται τον κ. Σκουρλέτη».
Επίθεση στην κυβέρνηση για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τα απορρίμματα εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Μίλησε για ανικανότητα και πρότεινε οι δήμαρχοι «να αφεθούν, χωρίς ταμπού, να επιλέξουν τις καλύτερες και φθηνότερες λύσεις για τους πολίτες».

Η Χρυσή Αυγή με ανακοίνωσή της ανέφερε: «Ο Τσίπρας έχει μετατρέψει τη χώρα σε σκουπιδότοπο λόγω της ανικανότητας και της υποταγής του στον ξένο παράγοντα. Στον κάδο απορριμμάτων θα πετάξει και ο ελληνικός λαός την καταστροφική πολιτική ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ.».
Τέλος, το ΚKE κατήγγειλε ότι «σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. απολύει χιλιάδες συμβασιούχους, καλυπτόμενη πίσω από τις διατάξεις του Συντάγματος».

Κραυγή αγωνίας από φορείς του τουρισμού και επαγγελματίες: «Σταματήστε τις κινητοποιήσεις»

Απόγνωση των φορέων του τουρισμού και της αγοράς για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ – ΟΤΑ. Ο νέος πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος (φωτό) έκανε λόγο για αρνητικές επιπτώσεις τόσο για τη δημόσια υγεία κατοίκων και επισκεπτών πολλών περιοχών της χώρας όσο και για τον τουρισμό και την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό.
«Ολες οι εμπλεκόμενες πλευρές θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν την κρισιμότητα της κατάστασης. Κάθε ώρα που περνάει χωρίς λύση αυξάνει τις αρνητικές επιπτώσεις σε όλο το φάσμα της κοινωνίας και της οικονομίας» σημείωσε ο κ. Ρέτσος.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ και του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης απηύθυνε έκκληση σε όλους τους εμπλεκομένους να βρουν λύση στο πνεύμα της υγιεινής και της ασφάλειας, προτού ο κοινωνικός αυτοματισμός σκεπάσει το σοβαρό πρόβλημα των απορριμμάτων.
«Δεν χρειάζεται για κάθε χρόνιο πρόβλημα να περιμένουμε κάποιο προαπαιτούμενο της τρόικας για να μας το λύσουν. Ας αποδείξουμε αυτή τη φορά ότι μπορούμε και μόνοι μας» τόνισε ο κ. Κορκίδης. Να σταματήσει άμεσα η ομηρία εκατομμυρίων πολιτών, επαγγελματιών και τουριστών, που υποχρεώνονται τις τελευταίες ημέρες να βιώνουν μια εξωφρενική κατάσταση με τόνους σκουπιδιών να βρίσκονται στους δρόμους, ζητά και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα