Εβγαλε απαγορευτικό ο Τόσκας

Μπλόκο του υπουργού στην εκδήλωση των αστυνομικών στα Εξάρχεια! Κριτική της N.Δ.: Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει το άβατο 

Απαγορευτικό» για λόγους «δημόσιας ασφάλειας» ύψωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας στην προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα συγκέντρωση των αστυνομικών στα Εξάρχεια. Μπροστά στον κίνδυνο να μετατραπεί το κέντρο της Αθήνας σε πεδίο μάχης, με ανεξέλεγκτες συγκρούσεις μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών, ο αναπληρωτής υπουργός έδωσε εντολή να απαγορευθούν οι συγκεντρώσεις τόσο στα Εξάρχεια, όπου είχαν δώσει «ραντεβού» οι συνδικαλιστές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), όσο και στο Κολωνάκι, όπου ετοίμαζαν «αντισυγκέντρωση» ομάδες του αναρχικού χώρου.

Σύμφωνα με την απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής, υποστράτηγου Αλκιβιάδη Ασημακόπουλου, από τις 06.00 έως τα μεσάνυχτα απαγορεύεται κάθε δημόσια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή του Δήμου Αθηναίων.
Σημειώνεται ότι η απαγόρευση δεν επηρεάζει τη διεξαγωγή του συλλαλητηρίου της ΠΟΕ – ΟΤΑ, που θα πραγματοποιηθεί κανονικά, με τους εργαζομένους στην καθαριότητα των δήμων να ξεκινούν στις 10.30 από την πλατεία Καραϊσκάκη και να κατευθύνονται προς τη Βουλή.

«Θα υπακούσουμε»

«Θα υπακούσουμε, έχουμε δώσει όρκο να τηρούμε τους νόμους» σχολίασε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Γρηγόρης Γερακαράκος για την απαγόρευση, ενώ ακολούθησε «πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ της Ν.Δ. και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. «Η απόφαση απαγόρευσης αποτελεί επισφράγιση της συνολικής αποτυχίας της κυβέρνησης στον τομέα της ασφάλειας. Για πρώτη φορά, με τον πλέον επίσημο τρόπο, επιβεβαιώνεται ότι τα Εξάρχεια αποτελούν άβατο. Ο κ. Τόσκας θα έπρεπε να παραιτηθεί» ανέφερε η Ν.Δ., με το υπουργείο να απαντάει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «υποθάλπει τεχνητές κρίσεις, προσβλέποντας σε μικροκομματικά οφέλη». Στη συνέχεια, η Ν.Δ. ζήτησε εκ νέου την παραίτηση του υπουργού, αναφέροντας ότι «προκαλεί την κοινή λογική».

Νωρίτερα, ο κ. Τόσκας είχε χρησιμοποιήσει σκληρή γλώσσα για τους εκπροσώπους της ΠΟΑΣΥ, καλώντας τους «να ξεκαβαλήσουν το καλάμι» και να μην ξεφεύγουν από τα όρια του συνδικαλιστικού ρόλου τους. «Ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ κ. Γερακαράκος κάλεσε τους αναρχικούς να παραβρεθούν. Οποιος σε αυτήν τη χώρα διαθέτει στοιχειώδη λογική σκέψη μπορεί να καταλάβει πού οδηγεί αυτό το κάλεσμα. Αν αυτός που κάνει τέτοια πράγματα δεν είναι επιπόλαιος και αφελής, τότε είναι επικίνδυνος» τόνισε ο κ. Τόσκας.

Η απάντηση της ΠΟΑΣΥ

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε χθες αργά το βράδυ η ΠΟΑΣΥ, με αφορμή την απαγόρευση της εκδήλωσης που είχε προγραμματίσει για σήμερα το απόγευμα στην πλατεία των Εξαρχείων. «Την ούτως ή άλλως προαναγγελθείσα απαγόρευση της ανοιχτής συγκέντρωσής μας στην πλατεία Εξαρχείων, εμείς οι Eλληνες Αστυνομικοί που έχουμε ορκιστεί πίστη στο Σύνταγμα και υπακοή στους νόμους του κράτους, ασφαλώς θα υπακούσουμε. Ας έχουν οι διοικούντες ολόκληρη την ευθύνη της δικής τους δειλίας» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Και νέα αδέσποτη σφαίρα σε διαμέρισμα στο Μενίδι!

Νέο περιστατικό με αδέσποτη σφαίρα στο Μενίδι, που πέρασε ξυστά από το κεφάλι ενός νεαρού την ώρα που κοιμόταν στο δωμάτιό του, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η περιοχή έχει παραδοθεί στο χάος και στην ανομία. Η βολίδα τρύπησε την τέντα της βεράντας, πέρασε μέσα στο υπνοδωμάτιο, χτύπησε την κορνίζα και τρύπησε τον τοίχο δίπλα στο κεφάλι του παρ’ ολίγον θύματος, που γλίτωσε από θαύμα. Στη συνέχεια, η σφαίρα εξοστρακίστηκε και χτύπησε στην ντουλάπα πριν γίνει κομμάτια.

Ο πυροβολισμός σημειώθηκε ξημερώματα και τα μέλη της οικογένειας πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους έντρομα, μόλις άκουσαν έναν δυνατό θόρυβο. «Βολίδα δεν βρέθηκε, διαλύθηκε, ήταν ευθεία η βολή» ανέφερε ο πατέρας του νεαρού, σημειώνοντας ότι ο πυροβολισμός έγινε «για χαβαλέ».

Το σπίτι όπου διαδραματίστηκε το περιστατικό βρίσκεται δίπλα ακριβώς από εκείνο της 14χρονης η οποία παραλίγο να χάσει τη ζωή της την περασμένη Κυριακή, όταν μία αδέσποτη σφαίρα πέρασε από δίπλα της. Η νεαρή, που βρισκόταν στο μπαλκόνι μαζί με τη γιαγιά και τη θεία της, σώθηκε επειδή μετακινήθηκε την τελευταία στιγμή και έτσι δεν τραυματίστηκε. Οι κάτοικοι του Μενιδίου, σοκαρισμένοι ακόμα από τον θάνατο του 11χρονου Μάριου στο προαύλιο του 6ου Δημοτικού, δεν… προλαβαίνουν να μαζεύουν σφαίρες από τα μπαλκόνια και τις ταράτσες των σπιτιών τους.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα