«Επενδύστε, θα γίνω πρωθυπουργός»

Την άνοδο της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία στο προσεχές διάστημα προέβλεψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας για «την καθαρή νίκη της μεγάλης παράταξης του αυτονόητου και της λογικής» και απευθύνοντας κάλεσμα στον κόσμο της αγοράς να ετοιμάζεται για επενδύσεις στην Ελλάδα.

«Προεξοφλώντας την πολιτική αλλαγή που αργά η γρήγορα θα έρθει, καλώ τον κόσμο της αγοράς από τώρα: Ετοιμαστείτε να επενδύσετε στην Ελλάδα. Φέρτε κεφάλαια, δουλειές, τεχνογνωσία στη χώρα μας. Και εγώ θα εγγυηθώ ένα πλαίσιο σταθερότητας, χαμηλότερης φορολογίας, ανόθευτου ανταγωνισμού, λιγότερης γραφειοκρατίας» είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας χθες το βράδυ στο συνέδριο του Economist.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέπτυξε ένα κυβερνητικό σχέδιο πέντε βασικών βημάτων: 1. Αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στις αγορές με την εφαρμογή της Συμφωνίας Αλήθειας. 2. Βελτίωση της ρευστότητας της οικονομίας, μέσω δράσεων για την επιστροφή καταθέσεων, τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και την άρση των κεφαλαιακών ελέγχων. 3. Εμπροσθοβαρή εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην κατεύθυνση της αύξησης της εξωστρέφειας και των επενδύσεων. 4. Αλλαγή του μείγματος της δημοσιονομικής πολιτικής, με μείωση φόρων και δαπανών και αποτελεσματικότερο κράτος, με ταυτόχρονη διεκδίκηση τη μείωση των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα. 5. Αποσαφήνιση των παρεμβάσεων μείωσης του δημόσιου χρέους, ώστε να εξασφαλίζεται η βιωσιμότητά του με μεσοπρόθεσμα πρωτογενή πλεονάσματα στο 2% του ΑΕΠ.

Ο Μητσοτάκης, ο Τεν-Τεν και οι Floyd

Στα νεανικά χρόνια του και στις σπουδές του στο Χάρβαρντ αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε μη πολιτική συζήτηση με τον δημοσιογράφο Μάκη Προβατά και τον συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη. 

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. εξομολογήθηκε ότι όταν ήταν μικρός διάβαζε «πολλά κόμικς και Τεν-Τεν, καθώς και Ιστορία και Ιούλιο Βερν» και ανέφερε: «Πρώτος δίσκος που μου χάρισε ένας εξάδελφός μου ήταν το “Wish you were here” των Pink Floyd. Από το σινεμά των παιδικών μου χρόνων θυμάμαι πολύ καλά ότι η πρώτη ταινία που είδα ήταν το “Star Wars” σε θερινό σινεμά το 1977».
Οσο για τον επαγγελματικό προσανατολισμό του; «Μικρός δεν φανταζόμουν ότι θα γίνω πολιτικός. Ηθελα να γίνω γιατρός». Αναφερόμενος στην περίοδο προσαρμογής στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ το 1986, όταν πήγε να σπουδάσει στο Χάρβαρντ, εκμυστηρεύτηκε ότι του έκανε «πολύ μεγάλη εντύπωση ένα βιβλίο 400 σελίδων που μου έδωσαν και στο οποίο περιγράφονταν τα μαθήματα που διδάσκονται στο πανεπιστήμιο».

Ακόμη μίλησε για τη σχέση του με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Προσωπικά, ανεβάζω ελάχιστες προσωπικές στιγμές που αισθάνομαι άνετα να τις μοιραστώ με όσους με ακολουθούν. Τα παιδιά μου κάνουν δεκαπλάσιες αναρτήσεις από εμένα. Τους έχω εξηγήσει. Προσωπικά, δεν πιστεύω ότι πλέον υπάρχει διάκριση ιδιωτικής και δημόσιας ζωής».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα