«Τη σκότωσα, αλλά ήταν… λάθος»

Ομολόγησε ο αγγειοχειρουργός του Ιπποκρατείου, αλλά έκανε λόγο για θάνατο από αμέλεια της 36χρονης μεσίτριας

Τα άλλαξε όλα στη νέα απολογία του ο γιατρός του Ιπποκρατείου της Θεσσαλονίκης, ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε μέσα στο νοσοκομείο την 36χρονη μεσίτρια. Στη συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε στην ανακρίτρια ομολόγησε ότι η γυναίκα τού έμεινε στα χέρια στη διάρκεια της επέμβασης, κάνοντας λόγο για θάνατο από αμέλεια.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι προσπάθησε να σώσει την 36χρονη κάνοντας μαλάξεις και τεχνητή αναπνοή και δήλωσε συντετριμμένος από τον θάνατό της. Παρά το γεγονός ότι δήλωσε μετανιωμένος, εισαγγελέας και ανακρίτρια δεν άλλαξαν την αρχική τους απόφαση και συμφώνησαν ότι πρέπει να παραμείνει προσωρινά κρατούμενος.

Σχεδόν δύο ώρες διήρκεσε η συμπληρωματική κατάθεση του 36χρονου γιατρού στην 7η τακτική ανακρίτρια. Ο αγγειοχειρουργός αρνούνταν από την πρώτη στιγμή κάθε εμπλοκή στη δολοφονία της άτυχης μητέρας τριών παιδιών, ωστόσο άλλαξε πλέον τακτική, υποστηρίζοντας την εκδοχή του ιατρικού λάθους.

Στην απολογία του ανέφερε ότι χορήγησε αναισθητικά στη μεσίτρια επειδή εκείνη φοβόταν τη διαδικασία της επέμβασης και του ζήτησε προνάρκωση, ωστόσο η γυναίκα έχασε τις αισθήσεις της. Προσπαθώντας να εξηγήσει για ποιον λόγο χορήγησε αναισθητικά μόνος χωρίς την παρουσία αναισθησιολόγου, κατέθεσε ότι οι μικροεπεμβάσεις με αναισθητικό ήταν κάτι που γινόταν συχνά στο Ιπποκράτειο!

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι επειδή έκανε ειδικότητα για ενάμιση χρόνο στο νοσοκομείο ήταν εξοικειωμένος με τα αναισθητικά αυτά και τη δοσολογία τους, ενώ είχε πρόσβαση και στα φάρμακα.
«Δεν υπήρχε δολοφονία εκ προθέσεως. Υπήρχε εξ αμελείας θάνατος» δήλωσε η δικηγόρος του γιατρού, Βασιλική Μαρινάκη.

Ενώ ο γιατρός δήλωνε από την πρώτη στιγμή ότι δεν έχει καμία σχέση με τον θάνατο της 36χρονης, στη νέα απολογία του δήλωσε συντετριμμένος, ενώ απέδωσε όλες τις ενέργειες που ακολούθησαν στον πανικό που τον κυρίευσε.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα