Νέες κόντρες για τα Θρησκευτικά

«Δεν υπάρχει επιστροφή στο παρελθόν» λέει το υπ. Παιδείας 

Οριστικό τέλος στη συζήτηση για επαναφορά των παλιών βιβλίων και προγραμμάτων σπουδών των Θρησκευτικών έβαλε το υπουργείο Παιδείας. «Το μάθημα των Θρησκευτικών άλλαξε και δεν υπάρχει επιστροφή στο παρελθόν» τόνισε σε ανακοίνωσή του, σημειώνοντας ότι οι διακριτοί ρόλοι Πολιτείας και Εκκλησίας, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα, θα συνεχίσουν να αποτελούν οδηγό των αποφάσεων.

Η «Συννεφούλα»

Ωστόσο, διχογνωμία υπάρχει για το αν θα παραμείνει στο συνοδευτικό υλικό η «Συννεφούλα» του Διονύση Σαββόπουλου. Το υπουργείο Παιδείας υποστήριξε ότι τα τραγούδια του Νικόλα Ασιμου και της Ριάνα που εμφανίζονταν ως υλικό για το μάθημα είχαν αφαιρεθεί από τον Οκτώβριο του 2016 από το ΙΕΠ, δηλαδή πριν από την έναρξη του διαλόγου μεταξύ της επιτροπής του ΙΕΠ και της Επιτροπής της Εκκλησίας, ενώ η «Συννεφούλα» του Σαββόπουλου εξακολουθεί να βρίσκεται στον Οδηγό του Λυκείου για τον Εκπαιδευτικό.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής Χάρης Κονιδάρης δήλωσε από την πλευρά του με νόημα ότι «ισχύει στο ακέραιο η εισήγηση του Αρχιεπισκόπου στη Σύνοδο της Ιεραρχίας, με βάση την εισήγηση του μητροπολίτη Υδρας Εφραίμ».

Στο μεταξύ, η Πανελλήνια Ενωση Θεολόγων ζήτησε από τον Κωνσταντίνο Γαβρόγλου την αποπομπή της ηγεσίας του ΙΕΠ, καταγγέλλοντας ότι η ηγεσία του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής ψεύδεται και εξαπατά την κοινή γνώμη και τον εκπαιδευτικό και θεολογικό κόσμο αναφορικά με τις εξελίξεις στον διάλογο για τα Θρησκευτικά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα