Κρυφό ραντεβού Τόμσεν – Ραγκούση πριν από τις εκλογές του 2009

Μαρτυρία-σοκ από επιχειρηματία: «Τους είδα στην Πάρο. Περιμένω να με καλέσει ο εισαγγελέας να το καταθέσω»

Τεράστια ερωτήματα: Τι συζητούσε με το μεγαλοστέλεχος του ΠΑΣΟΚ ο μετέπειτα εκπρόσωπος του ΔΝΤ την εποχή που το Μνημόνιο ήταν «άγνωστη» λέξη στη χώρα;

Συνάντησε και τον Παπανδρέου, που τότε πηγαινοερχόταν στο νησί;

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρο το άρθρο

Η Θέση μας: Το πλυντήριο του ΠΑΣΟΚ

Διαβάστε επίσης:

►C4I: Ο Σημίτης και το μυστήριο με τα 6.500.000 € σε φίλο του Γιώργου

►Μάχη κληρονόμων για τον έλεγχο του Καρέλια

►Ο Καραμανλής στονΓράμμο!

►Το κόλπο για να αρπάξουν τους υδρογονάνθρακες οι δανειστές!

►ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ: «Πλασιέ συμφερόντων η Νέα Δημοκρατία στην υπόθεση Noor 1»

►Ο Τσίπρας σηκώνει τη σημαία της κάθαρσης

►Οι τέσσερις κλάδοι που κράτησαν ζωντανή την απασχόληση 

►ΟΟΣΑ: Ευρωπαϊκή πύλη εισόδου για τα προϊόντα «μαϊμού» η Ελλάδα

Το κρυφό ραντεβού  Τόμσεν – Ραγκούση

Βόμβα μεγατόνων πυροδοτεί η αποκάλυψη του επιχειρηματία, υπεργολάβου τεχνικών έργων, Δημήτρη Μωραϊτίδη, στην «κυριακάτικη δημοκρατία» ότι τον Αύγουστο του 2009 είδε με τα μάτια του μέσα στο γραφείο του δημάρχου Πάρου τον πρώην δήμαρχο του νησιού και -τότε- μεγαλοστέλεχος του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Ραγκούση με τον γνωστό Πολ Τόμσεν.

Η αποκάλυψη, την οποία υποστηρίζει δημόσια ο κ. Μωραϊτίδης και, όπως λέει, προτίθεται να καταθέσει και στις δικαστικές Αρχές, προκαλεί πολλά ερωτήματα, καθώς εκείνη την περίοδο η λέξη «ΔΝΤ» ήταν περίπου άγνωστη για τους Ελληνες, όπως άλλωστε και τα Μνημόνια που αλυσόδεσαν στη συνέχεια τον ελληνικό λαό.
Σύμφωνα με όσα λέει ο 73χρονος επιχειρηματίας, ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα Πολ Τόμσεν δεν ήρθε στη χώρα πρώτη φορά μετά την εφαρμογή των Μνημονίων, αλλά αλώνιζε και πριν από τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009. Βρισκόταν, σύμφωνα με τον κ. Μωραϊτίδη, στην Πάρο, συναντήθηκε με τον Γιάννη Ραγκούση, ενώ την ίδια περίοδο, σύμφωνα με τον ίδιο, πηγαινοερχόταν στο νησί και ο τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και μετέπειτα πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Ο 73χρονος Δημήτρης Μωραϊτίδης έχει δική του εταιρία και είναι υπεργολάβος τεχνικών έργων. Είχε συζητήσει παλαιότερα με τον έως το 2007 δήμαρχο Πάρου Γιάννη Ραγκούση «το θέμα των υποσκαφών του λιμανιού. Επειδή μεγάλα σκάφη είχαν σκάψει τον προβλήτα, το λιμάνι είχε πρόβλημα. Ετσι, πήγα τον Αύγουστο του 2009 στο γραφείο του δημάρχου να τον δω και πάλι και να εκφράσω τη βούλησή μου να αναλάβω το έργο».

Δε σας σταμάτησαν προτού μπείτε μέσα;
Οχι, με άφησαν να μπω χωρίς προειδοποίηση. Δεν ξέρω τον λόγο. Πιθανόν να νόμιζαν πως ήμουν στη συνοδεία κάποιου. Εγώ πήγαινα να δω τον δήμαρχο. Μπαίνω μέσα και βλέπω στο γραφείο του δημάρχου να κάθεται ένας ξανθός. Ο συγκεκριμένος, που έπειτα από καιρό κατάλαβα πως ήταν ο Τόμσεν, εκνευρίστηκε που μπήκα έτσι και εκνευρίστηκα κι εγώ με το ύφος του. Εκείνη τη στιγμή πετάχτηκε ο Ραγκούσης, που καθόταν αριστερά από την έξω πλευρά του γραφείου, και μου είπε να πάω να δω τον πρόεδρο του λιμενικού ταμείου, όπως και πήγα. Ηταν μόνο οι δυο τους. Πήγα να δω τον δήμαρχο για να μιλήσω για το έργο και έπεσα πάνω στον Τόμσεν.

Δεν ήταν όμως τότε δήμαρχος ο κ. Ραγκούσης.
Τι να σας πω; Ισως χρησιμοποιούσε το γραφείο για να δει τον Τόμσεν. Για τις συναντήσεις του γενικά. Προφανώς οργάνωναν τα σχέδιά τους και μπορεί να τον είχαν καλέσει και για διακοπές.

Με βάση όσα ακολούθησαν τι λέτε;
Πασιφανέστατο ότι αυτός είχε ραντεβού με τον Ραγκούση στην Πάρο. Κι ένα μωράκι θα μπορούσε να το συνδυάσει αυτό.

Σκοπεύετε να τα καταθέσετε αυτά;
Ναι. Με μεγάλη σιγουριά ότι είδα τον Τόμσεν στο γραφείο του δημάρχου με τον Ραγκούση. Την ίδια εποχή στην Πάρο πηγαινοερχόταν και ο Γιώργος Παπανδρέου. Αυτό από μόνο του δημιουργεί συνειρμούς. Βεβαιότητα θα έλεγα για όσα έγιναν. Το θεωρώ σίγουρο ότι εκεί στήθηκε το φιάσκο. Απόδειξη όσα ακολούθησαν με την ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Τον Τόμσεν τον γνωρίσατε αμέσως;
Οχι, δεν το ήξερα. Μου έμεινε ανεξίτηλη η εικόνα του όμως γιατί με εκνεύρισε το ύφος του. Το κατάλαβα όταν είδα την ίδια εικόνα στα κανάλια όταν ήρθε για να μας σώσει, τάχα μου. Να μας βουλιάξει περισσότερο.

Η είσοδος στα Μνημόνια, τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. και ο ρόλος του Γεωργίου

Οπως είναι γνωστό, στη συνέχεια ο Γιάννης Ραγκούσης επανεξελέγη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009, έγινε πρωτοκλασάτος υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου, ενώ η χώρα μπήκε στο Μνημόνιο το 2010, αφού «μαγειρεύτηκαν» τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Μία υπόθεση για την οποία ο πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας Ανδρέας Γεωργίου είναι σήμερα υπό δικαστική κρίση, καθώς έχει υποβληθεί νέο αίτημα αναίρεσης του βουλεύματος με το οποίο απαλλάχθηκε κατά πλειοψηφία για την υπόθεση της τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος το 2009, προκειμένου η χώρα να μπει στα Μνημόνια. Η παράθεση των γεγονότων είναι απολύτως ενδεικτική.

Κι αυτό γιατί το Δικαστικό Συμβούλιο τον απάλλαξε την Παρασκευή (εν ριπή οφθαλμού σε σχέση με τους γνωστούς ρυθμούς της Δικαιοσύνης) παρά την αντίθετη ψήφο της εισηγήτριας εφέτου Χριστίνας Ρωμέση που ψήφισε υπέρ της παραπομπής του για κακούργημα. Της απαλλαγής είχε προηγηθεί στο Eurogroup -σύμφωνα με τα πρακτικά- η απαίτηση του διοικητή της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι «στις ελληνικές Αρχές να εφαρμόσουν όσα έχουμε συμφωνήσει στο πλαίσιο του προγράμματος για την ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ο νυν και ο πρώην πρόεδρος της ΕΛ.ΣΤΑΤ. θα πρέπει να αποζημιωθούν για όλα τα έξοδα από τις νομικές πράξεις που έχουν γίνει εναντίον εκείνων και του προσωπικού τους»!

Ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών φάνηκε μάλιστα να δέχεται το αίτημα του κ. Ντράγκι, καθώς στην πρώτη τοποθέτησή του στο Eurogroup φαίνεται να λέει: «Κάναμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, ήταν πράγματι ένα ισχυρό πακέτο μεταρρυθμίσεων. Στο θέμα της ΕΛ.ΣΤΑΤ., ευχαρίστως μπορούμε να το θέσουμε ως ‟βασικό παραδοτέο πριν από τον Ιούλιο». «On ESLTAT, we are happy for this to become a key deliverable before July» ήταν η ακριβής έκφραση του κ. Τσακαλώτου».

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα