Σε δύσκολη θέση ο Ραγκούσης για τον Τόμσεν

Με ανάρτηση στο twitter (δεν) απάντησε στην αποκάλυψη της «δημοκρατίας»

Σε δεινή θέση έχει περιέλθει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης μετά την αποκάλυψη επιχειρηματία της Πάρου στην «κυριακάτικη δημοκρατία» για κρυφό ραντεβού του με τον Π. Τόμσεν του ΔΝΤ τον Αύγουστο του 2009, πριν από τις εκλογές, την εποχή που το Μνημόνιο ήταν ακόμη άγνωστη λέξη.

Ο 73χρονος Δημήτρης Μωραϊτίδης -όπως τονίζει- προτίθεται να καταθέσει σχετικά και στις δικαστικές Αρχές ότι είδε με τα μάτια του μέσα στο γραφείο του τότε δημάρχου Πάρου και μεγαλοστελέχους του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Ραγκούση τον επί χρόνια εκπρόσωπο του ΔΝΤ στη χώρα μας, ενώ την ίδια περίοδο, σύμφωνα με τον ίδιο, πηγαινοερχόταν στο νησί και ο Γιώργος Παπανδρέου. «Πήγαινα να δω τον δήμαρχο. Μπαίνω μέσα και βλέπω στο γραφείο του δημάρχου να κάθεται ένας ξανθός.

Ο συγκεκριμένος, που έπειτα από καιρό κατάλαβα ότι ήταν ο Τόμσεν, εκνευρίστηκε που μπήκα έτσι και εκνευρίστηκα κι εγώ με το ύφος του. Εκείνη τη στιγμή πετάχτηκε ο Ραγκούσης, που καθόταν αριστερά από την έξω πλευρά του γραφείου, και μου είπε να πάω να δω τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, όπως και πήγα. Ηταν μόνο οι δυο τους» ανέφερε στην εφημερίδα μας ο επιχειρηματίας. Μάλιστα, εκτίμησε: «Εκεί στήθηκε το φιάσκο. Απόδειξη, όσα ακολούθησαν με την ΕΛ.ΣΤΑΤ.».

Την παρουσία του Δανού τεχνοκράτη στην Πάρο την περίοδο εκείνη είχε υπογραμμίσει και η Ζωή Γεωργαντά, πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛ.ΣΤΑΤ., σε παλαιότερη τηλεοπτική συνέντευξή της, προσθέτοντας μάλιστα ότι παρών στη συνάντηση Ραγκούση – Τόμσεν ήταν και ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού Αντρίκος Παπανδρέου!
Η αντίδραση του κ. Ραγκούση στο ρεπορτάζ της εφημερίδας μας ήταν σπασμωδική και με προφανές το άγχος του για τις εξελίξεις. Επιχειρώντας να απαντήσει, χωρίς πάντως να πει τίποτε ουσιαστικά, ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter: «Εχουν τρελαθεί τελείως. Προφανώς είναι ψευδέστατο και κατασκευασμένο. Κι όλα αυτά για μια ομιλία στο συνέδριο της ΔΗ.ΣΥ.;» έγραψε, έχοντας την εντύπωση ότι όλοι ασχολούνται με το αν εκείνος θα επιστρέψει ή όχι στο ΠΑΣΟΚ.

Οι μόνοι που ασχολήθηκαν με τον πρώην υπουργό ήταν οι έως τώρα… συνοδοιπόροι του Αννα Διαμαντοπούλου και Γιώργος Φλωρίδης, οι οποίοι τον διέγραψαν από την Ωρα Αποφάσεων, επειδή μίλησε στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ενώ η κεντρική γραμμή ήταν να μην προσέλθουν.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα