Η συζήτηση της… πεντάρας!

Ρεσιτάλ οξύτητας για το Eurogroup στη Βουλή! Από τον «Μπακαλόγατο» του Τσίπρα στο… 5-0 του Κυριάκου

Σ ε υψηλούς τόνους Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης αντάλλαξαν πυρά με αφορμή τη συμφωνία του Eurogroup και την πορεία της οικονομίας, που ήταν και το αντικείμενο της προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή, την οποία ζήτησε η Νέα Δημοκρατία. «Τώρα που έκλεισε η αξιολόγηση δεν είναι καθόλου εύκολο να πουλάς καταστροφολογία και φόβο» είπε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι η αντίδραση των αγορών απέναντι στην ελληνική οικονομία στο μεσοδιάστημα από τη συμφωνία ως σήμερα δεν προσφέρεται για διαστρέβλωση. Είπε δε, χαριτολογώντας, ότι η ομιλία του κ. Μητσοτάκη τού θύμισε τον «Μπακαλόγατο» και τη φράση «τρεις το λάδι, τρεις το ξίδι».

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «κατά γενική ομολογία, έχουμε μια καλή συμφωνία» και για του λόγου το αληθές επικαλέστηκε πως «τα ομόλογα σημειώνουν καθημερινό ράλι στις αγορές και οι αποδόσεις βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2009». «Εχουμε έναν κλειδωμένο αλγόριθμο για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, τα μέτρα ρύθμισης του χρέους θα αρχίσουν να εφαρμόζονται αμέσως μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος» τόνισε. «Αποτύχατε σε όλα, πραγματικότητα – Τσίπρας το αποτέλεσμα είναι 5-0» απάντησε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι οι κυβερνώντες είναι «πρωταθλητές στο να βάζουν φόρους, αλλά ουραγοί στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής», και πρόσθεσε:

«Αποτύχατε δυστυχώς, επιλέξατε να συνδέσετε την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης με μια λύση για το χρέος αντί να κάνετε το αντίθετο, και φάγατε τα μούτρα σας». Συμπλήρωσε ότι «εμείς καλούμε τους επενδυτές να έρθουν στην Ελλάδα, δεν τους διώχνουμε, όπως κάνατε συστηματικά εσείς». Ολοκληρώνοντας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει σε εκλογές, λέγοντας ότι «το μέλλον δεν μπορεί άλλο να σας περιμένει».

Από την πλευρά του, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επέμεινε ότι η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές είναι πολύ καλύτερη και σημείωσε ότι με πολύ μεγάλη ανάπτυξη δεν χρειαζόμαστε μεγάλη ελάφρυνση του χρέους. «Μην επενδύσετε ότι δεν θα έρθει η ανάπτυξη, το θέμα είναι πώς αυτή θα είναι βιώσιμη» είπε ο υπουργός Οικονομικών και εκτίμησε μάλιστα ότι ο Μάριο ΝτράΣτην αντεπίθεση ο Π. Πολάκης με αναφορές στα νοσήλια του «Ντυνάν»γκι θα εντάξει την Ελλάδα στο QE, αλλά όχι σύντομα.

Στην αντεπίθεση ο Π. Πολάκης με αναφορές στα νοσήλια του «Ντυνάν»

Οι αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Παύλο Πολάκη, χαρακτηρίζοντας «γραφικές» τις αναρτήσεις του στα κοινωνικά δίκτυα και «θεσμική χυδαιότητα» και ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση τις επιθέσεις του στη Δικαιοσύνη, προκάλεσαν την αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

«Εχουμε διαφορετική κλίμακα αξιών» είπε ο κ. Πολάκης και υποστήριξε ότι «θεσμική χυδαιότητα είναι το να μην έχεις φέρει την επόμενη ημέρα των αποκαλύψεων το “πόθεν έσχες” σου και αυτό της συζύγου σου, η οποία έχει εμφανίσει μεγάλη αύξηση περιουσιακών στοιχείων και αγορές μέσω δανεισμού».

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Ν.Δ., τόνισε: «Θεσμικά ανάρμοστο και χυδαίο είναι να υπάρχει δάνειο σε εφημερίδα ιδιοκτησίας σου, που να μην έχεις πληρώσει σε μια δεκαετία, κι όταν αυτό αποκαλύπτεται, να κάνεις ρύθμιση ώστε τα τρία τέταρτα του δανείου να πληρωθούν στην τελευταία δόση». Πρόσθεσε δε ότι είναι «θεσμικά χυδαίο να έχει νοσηλευτεί όλη η οικογένεια στο “Ερρίκος Ντυνάν” και να μην έχεις πληρώσει τίποτα ή ελάχιστα».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα