Οπλα, σφαίρες και ναρκωτικά στο Φαρ Ουέστ του Μενιδίου

Πλήθος ανομιών εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ., που προχώρησε σε 26 συλλήψεις

Λαβράκια» έβγαλε η αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μενίδι, όπου βασιλεύουν ο τρόμος, η ανομία και οι συμμορίες των Ρομά.

Κατά τη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 07.30, στην περιοχή του πρώην στρατοπέδου Καποτά, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. πέρασαν χειροπέδες σε 26 άτομα, που κατηγορούνται για διάφορες παραβάσεις, εντόπισαν… χασισοφυτείες (!) στην περιοχή γύρω από το στρατόπεδο και προχώρησαν στην κατάσχεση δενδρυλλίων κάνναβης, πυροβόλων όπλων, φυσιγγίων και περίπου 60.000 πακέτων με λαθραία τσιγάρα.

Οι αστυνομικοί κινήθηκαν μεθοδικά και κατάφεραν να πιάσουν στον… ύπνο τους συλληφθέντες, ένας από τους οποίους αναζητούνταν επειδή είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για κλοπές, πλαστογραφία και κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέντε από τα 26 άτομα που έπεσαν στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί όπλων, τρία για καλλιέργεια κάνναβης, τρία για κατοχή λαθραίων τσιγάρων, ενώ 12 άτομα συνελήφθησαν για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ).
Στην περιοχή του πρώην στρατοπέδου Καποτά αναπτύχθηκαν από νωρίς το πρωί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από όλες τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. (ΜΑΤ, ΕΚΑΜ, Δίωξη Ναρκωτικών, ομάδα ΔΙΑΣ, Δίωξη Εγκλημάτων κατά Ζωής κ.λπ.), ενώ για την καλύτερη εποπτεία και τον αποτελεσματικό συντονισμό της επιχείρησης επιστρατεύτηκε και ελικόπτερο της Αστυνομίας.

Οπως έγινε γνωστό, η επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ), με στόχο την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας στο Μενίδι.
Ως αργά χθες το βράδυ στην περιοχή παρέμεναν περιπολικά και άνδρες της Αστυνομίας, που συνέχιζαν τις έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων παραβάσεων. Σημειώνεται ότι το Μενίδι και ειδικότερα η περιοχή γύρω από το πρώην στρατόπεδο Καποτά θεωρείται άντρο συμμοριών Ρομά και Ρωσοπόντιων (όπως η σπείρα των χρηματοκιβωτίων, που εξαρθρώθηκε πρόσφατα), ενώ βρέθηκε στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. μετά τον άδικο χαμό του 11χρονου Μάριου από αδέσποτη σφαίρα, κατά τη διάρκεια σχολικής γιορτής.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα