Ο Κυριάκος θα καταθέσει αίτημα για Εξεταστική

Επιμένει στην υπόθεση του «Noor 1» η ΝΔ. Τι είπε ο Μητσοτάκης και για Καμμένο, τρομοκρατία, οικονομία

Αίτημα για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση του «Noor1» θα καταθέσει η Ν.Δ., όπως έκανε γνωστό ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξή του, μία μέρα μετά την αντίστοιχη συζήτηση στη Βουλή και την άρνηση του πρωθυπουργού να συναινέσει στην πρόταση του προέδρου της Ν.Δ.

«Ολα στο φως. Με την εξεταστική επιτροπή θα διερευνηθούν όλες οι πτυχές του θέματος. Θα κληθούν να καταθέσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι και, εάν πραγματικά θέλουμε να μάθουμε κάτι περισσότερο, η εξεταστική μπορεί να είναι χρήσιμη» τόνισε. Παράλληλα, ζήτησε από τους κ. Τσίπρα και Καμμένο να συμφωνήσουν στο αίτημα της Ν.Δ. «Ελπίζω να μην καταψηφίσουν. Αν το κάνουν, θα είναι βαθύτατα εκτεθειμένοι» υποστήριξε. Πρόσθεσε δε ότι «δεν στέκει η δικαιολογία του πρωθυπουργού ότι είναι ανεπίκαιρο το αίτημα, αφού η υπόθεση διερευνάται από τη Δικαιοσύνη», καθώς, όπως είπε, «μπορεί ταυτόχρονα η Βουλή να ερευνά ένα θέμα ενώ σε εξέλιξη είναι και δικαστική έρευνα γι’ αυτό».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε ότι δεν έχει καμία προσωπική σχέση με τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη («οι σχέσεις μου με τους επιχειρηματίες είναι ανάλογες με τον θεσμικό μου ρόλο» είπε) και συνέχισε: «Οποιος είναι ένοχος να πάει στη φυλακή, αλλά να το κρίνει η Δικαιοσύνη. Είναι αδιανόητο υπουργός της κυβέρνησης να παίρνει τηλέφωνο ισοβίτη για οποιονδήποτε λόγο».

Αναφερόμενος στην τρομοκρατία ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι «όλες οι τρομοκρατικές οργανώσεις που δραστηριοποιήθηκαν από τη Μεταπολίτευση και μετά έχουν ιδεολογικές αναφορές στον χώρο της Ακρας Αριστεράς. Απορώ γιατί αυτή η αυτονόητη τοποθέτηση προκαλεί τέτοιες αντιδράσεις» είπε, ενώ υπενθύμισε ότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη της 17 Νοέμβρη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και για την οικονομία, τονίζοντας ότι εξαιτίας της καθυστέρησης του κλεισίματος της αξιολόγησης «δεσμευθήκαμε να λάβουμε επιπλέον μέτρα για το 2019 και το 2020».

Μίλησε για «υπερβολική δέσμευση» όσον αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα που συμφωνήθηκαν με τους δανειστές κάτι που -όπως είπε- «δεν επιτρέπει να μειώσουμε φόρους». Επανέλαβε δε την ανάγκη περικοπής δημοσίων δαπανών και τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Σε απάντησή του το Μέγαρο Μαξίμου τονίζει ότι «κάθε φορά που ο κ. Μητσοτάκης εκτίθεται ανεπανόρθωτα στη Βουλή, αναγκάζεται την επομένη να επανέλθει σε πιο προστατευμένο τηλεοπτικό περιβάλλον, μήπως και μαζέψει τα ασυμμάζευτα».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα