«Αρωμα» Ασκοτ

Υπερθέαμα και λάμψη αστέρων  στο 71ο Ντέρμπι ΟΠΑΠ, στο κέντρο ιππασίας, στο Μαρκόπουλο

Από τον
Στάθη Βασιλόπουλο

Μοναδικό θέαμα στους επισκέπτες, που κατέκλυσαν χΘες το κέντρο ιππασίας στο Μαρκόπουλο, προσέφερε το 71ο Ντέρμπι ΟΠΑΠ, η σημαντικότερη κούρσα στο καλεντάρι των ελληνικών ιπποδρομιών, για την ανάδειξη του καλύτερου ίππου της χρονιάς. Νικητής του συναρπαστικού αγώνα των 2.400 μέτρων, στο οποίο έλαβαν μέρος τριετείς ίπποι με «καθαρή» γραμμή αίματος, ήταν ο «κιτρινόμαυρος» ΓΙΟΥ ΤΟΚΙΝΓΚ ΤΟΥ ΜΗ. Το ιρλανδικό άλογο, με αναβάτη τον (έμπειρο) Δημήτρη Δρόσο, ανήκει στην Aegean Stables, ιδιοκτησίας του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη. Ο αναβάτης παρέλαβε το βραβείο του από τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη.

Στο Ελληνικό Ντέρμπι συμμετείχαν, αποκλειστικά, ίπποι που είτε έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα είτε προέρχονται από το εξωτερικό, αλλά κανείς τους δεν έχει αγωνιστεί εκτός των ελληνικών συνόρων. Στη λαμπερή φιέστα που διοργάνωσε η ΟΠΑΠ Α.Ε. στο Μαρκόπουλο έδωσαν το «παρών» άνθρωποι του επιχειρηματικού κόσμου, δεκάδες πρόσωπα από την εγχώρια σοουμπίζ, ηθοποιοί και αθλητές (παλαίμαχοι και εν ενεργεία).

Οι κερκίδες ήταν ασφυκτικά γεμάτες από κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Ιπποδρομίες Α.Ε., για να ζήσει από κοντά την εμπειρία των ιπποδρομιών. Η έκταση πρασίνου δίπλα στον ιππόδρομο είχε μεταμορφωθεί σε ένα υπαίθριο πάρκο ψυχαγωγίας, όπου οι επισκέπτες, από νωρίς το απόγευμα, διασκέδαζαν συμμετέχοντας δωρεάν σε πολλές δραστηριότητες. Οι μικροί φίλοι προτίμησαν τον θεματικό χώρο με τα φουσκωτά παιχνίδια και τις βόλτες με τα πόνι.

Πριν από την έναρξη του μεγάλου αγώνα προηγήθηκαν ακόμη τέσσερις ιπποδρομίες, που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού. Στον χώρο του στίβου οι θεατές απόλαυσαν επιδέξια ιππικά σόου από επαγγελματίες αθλητές, ενώ στο χθεσινό μενού ξεχώρισε η επίδειξη μηχανοκίνητου αθλητισμού, με kart cross οχήματα, που γκάζωσαν στην ειδικά σχεδιασμένη πίστα. Μετά τη λήξη των ιπποδρομιών ακολούθησε ένα μεγάλο πάρτι με πολλή μουσική και «πρωταγωνίστρια» της βραδιάς την Ελλη Κοκκίνου.

Το πρώτο Ελληνικό Ντέρμπι διεξήχθη το 1931, μόλις πέντε χρόνια μετά την έναρξη των ιπποδρομιών στην Ελλάδα. Το ρεκόρ στις νίκες «μοιράζονται» (από έξι ο καθένας) ο θρυλικός τσάμπιον τζόκεϊ Βαγγέλης Κεράτσας και ο αναβάτης Μιχάλης Ξυνός.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα