Ικανοποίηση φαρμακοποιών μετά την απόφαση του ΣτΕ

Την ικανοποίησή του για την ετυμηγορία του ΣτΕ, που ακυρώνει την υπουργική απόφαση για τις προϋποθέσεις ίδρυσης φαρμακείου και τη ρύθμιση άλλων ζητημάτων για το επάγγελμα του φαρμακοποιού, εκφράζει, με ανακοίνωση του νομικού τμήματός του, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ).

Η Ολομέλεια του ΣτΕ αποδέχτηκε το σύνολο των ισχυρισμών του ΠΦΣ, κρίνοντας ότι τα θέματα που σχετίζονται με το επάγγελμα του φαρμακοποιού και τη λειτουργία του φαρμακείου δεν μπορούν να ρυθμιστούν με υπουργική απόφαση, αλλά με νόμο ή με Προεδρικό Διάταγμα.

«Στην περίπτωση που το υπουργείο Υγείας επιχειρήσει να επαναφέρει τις ρυθμίσεις που προέβλεπε η ακυρωθείσα απόφαση, ακόμα και με νόμο ή Προεδρικό Διάταγμα, οι πράξεις και οι αποφάσεις που θα εκδοθούν κατ’ εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων θα καταπέσουν εκ νέου ενώπιον του ΣτΕ, καθώς είναι αντίθετες στο Σύνταγμα και το ενωσιακό κεκτημένο. Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με τις από 19/5/2009 αποφάσεις του, αποδέχθηκε ότι η διατήρηση του καθεστώτος ιδιοκτησίας/ λειτουργίας των φαρμακείων αποκλειστικά στα χέρια των φαρμακοποιών λειτουργεί ευεργετικά για τους πολίτες» αναφέρει ο νομικός σύμβουλος του ΠΦΣ Ηλίας Δημητρέλλος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα