Και (δύο) αστυνομικοί στις σπείρες των «νονών»

Εκβίαζαν ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων

Ισχυρό πλήγμα στα κυκλώματα των «νονών» της νύχτας κατάφερε η Αστυνομία, εξαρθρώνοντας δύο εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες επέβαλλαν «κεφαλικό φόρο» σε περισσότερα από 60 κέντρα διασκέδασης σε ολόκληρη την Αττική. Συνολικά έχουν συλληφθεί 19 μέλη τους, μεταξύ των οποίων και δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, ενώ τα αρχηγικά στελέχη τους κυκλοφορούσαν με προσωνύμια όπως «μαλλιάς», «ψηλός» και «κορτάκιας». Ο ένας από τους επίορκους αστυνομικούς συνελήφθη, ενώ ο δεύτερος αναζητείται.

Σύμφωνα με το Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, ο συλληφθείς λειτουργούσε ως εισπράκτορας του κυκλώματος εκβιαστών, παραλαμβάνοντας τα χρήματα που πλήρωναν οι επιχειρηματίες για «προστασία». Μάλιστα, φέρεται ότι επεδείκνυε το όπλο του στους επιχειρηματίες προκειμένου να τους… πείσει να πληρώσουν.

Εως 2.500 ευρώ

Οι δύο συμμορίες είχαν χωρίσει την Αττική σε τομείς ευθύνης και από το 2015 εκβίαζαν τους ιδιοκτήτες γνωστών νυχτερινών κέντρων διασκέδασης στα βόρεια και τα νότια προάστια αλλά και στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα, τους υποχρέωναν να καταβάλλουν μηνιαίο «κεφαλικό φόρο» ύψους από 300 έως 2.500 ευρώ, ανάλογα με το μέγεθος του καταστήματος και την πελατεία του.

Οι αρχηγοί των δύο οργανώσεων, που δρούσαν σε πλήρη συνεννόηση, ανά διαστήματα έστελναν στα κέντρα «φουσκωτούς» προκειμένου να λαμβάνουν γνώση για τον αριθμό των πελατών και τα κέρδη. Επιπλέον, οι συμμορίες αναλάμβαναν συνοδείες αθλητικών παραγόντων σε τοπικά πρωταθλήματα αλλά και να «συμμορφώνουν» όσους δεν πλήρωναν στην ώρα τους. Μάλιστα, είχαν τιμοκατάλογο… ξυλοδαρμού, με το απλό σπάσιμο χεριού ή ποδιού να κοστίζει 200 ευρώ και τα πολλαπλά κατάγματα που οδηγούσαν σε νοσηλεία μεταξύ 1.000 και 2.000 ευρώ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα