Σημαντικά ευρήματα στην Αλεξάνδρεια

Η Ελληνίδα αρχαιολόγος Καλλιόπη Λιμναίου-Παπακώστα βρίσκεται πίσω από τα νέα ευρήματα που ήρθαν στο φως τις τελευταίες ημέρες στους Κήπους Σαλαλάτ στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Οπως έγινε γνωστό, ανακαλύφθηκε μία τεράστια λαξευτή σήραγγα, η εμβριθής μελέτη της οποίας θα φέρει πολλά νέα στοιχεία σχετικά με το τεράστιο αρχαίο κτίριο πτολεμαϊκής εποχής, που αποτελεί και το κεντρικό αντικείμενο των ανασκαφών τα τελευταία χρόνια. Το κτίριο αυτό πρωτοεντοπίστηκε από την ομάδα της Ελληνίδας αρχαιολόγου το 2015, σε βάθος 10 μέτρων, και παρά τις μεγάλες τεχνικές δυσκολίες η ανασκαφή συνεχίζεται με εντυπωσιακά ευρήματα.

Σύμφωνα με την κυρία Παπακώστα, η οποία είναι διευθύντρια του Ελληνικού Ινστιτούτου Ερευνας Αλεξανδρινού Πολιτισμού, η ανακάλυψη της σήραγγας αυτής είναι ιδιαίτερα σημαντική διότι η περιοχή όπου διεξάγεται η έρευνα ανήκε κατά την αρχαιότητα στη Βασιλική Συνοικία των Πτολεμαίων, για τα κτίρια της οποίας υπάρχουν πληροφορίες από τις αρχαίες πηγές.

Οι ανασκαφές αυτές είναι αποτέλεσμα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, καθώς η χρηματοδότησή τους βασίζεται κυρίως σε ιδιωτικούς φορείς και χορηγούς, από την Ελλάδα και την Αίγυπτο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα