Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες στα ειδικά μαθήματα

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων στα ειδικά μαθήματα συμπληρώθηκε το παζλ των βαθμολογικών στοιχείων των φετινών πανελλαδικών.

Οπως συμβαίνει διαχρονικά, έτσι και φέτος αδιαμφισβήτητος «κυρίαρχος» στις προτιμήσεις των υποψηφίων ήταν το μάθημα των Αγγλικών, φανερώνοντας ότι η αγγλοφωνία είναι βαθιά ριζωμένη στη συνείδηση και των μαθητών.

Ειδικότερα, τα αγγλικά επέλεξε και φέτος η συντριπτική πλειονότητα των υποψηφίων με 15.562 προσελθόντες, την ώρα που στο ελεύθερο σχέδιο, το δεύτερο από πλευράς προσέλευσης μάθημα, οι υποψήφιοι φέτος ήταν μόλις 1.373 και αθροιστικά σε όλα τα μαθήματα -πλην αγγλικών- υπήρξαν 5.922 προσελεύσεις.

Στα αγγλικά το 49,55% των γραπτών βαθμολογήθηκε από 12 έως 18, ενώ σε όλα τα ειδικά μαθήματα οι βαθμολογίες είναι -κατά κανόνα- συγκεντρωμένες στις μεσαίες κλίμακες.

Στο μηχανογραφικό

Υπενθυμίζεται ότι τα ειδικά μαθήματα είναι προαπαιτούμενα για τη συμπλήρωση συγκεκριμένων σχολών στο μηχανογραφικό δελτίο, όπως τμήματα ξένων Φιλολογιών, το τμήμα Μεταφραστών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, σχολές Αρχιτεκτονικής, τμήματα Διεθνών Σχέσεων και Δημοσιογραφίας.

Οι υποψήφιοι βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ειδική ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας. Στο μεταξύ, μετά και την ανακοίνωση των ειδικών μαθημάτων έχουμε μπει πλέον στην τελική ευθεία για την οριστικοποίηση των μηχανογραφικών δελτίων.
Ολοι οι υποψήφιοι θα πρέπει ως την Παρασκευή 14 Ιουλίου να έχουν οριστικοποιήσει τις επιλογές τους, καθώς η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο του.

Οταν κλείσει η πύλη, δουλειά θα πιάσουν οι υπολογιστές του υπουργείου Παιδείας για να επεξεργαστούν τα στοιχεία των φετινών βάσεων εισαγωγής, που θα ανακοινωθούν στα τέλη Αυγούστου.

Αντ. Τριανταφύλλου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα