Φωνάζουν για μονιμοποίηση έκτακτοι εργαζόμενοι στην Υγεία

Στους δρόμους βγαίνουν σήμερα οι εργαζόμενοι που υπηρετούν στο ΕΣΥ, στην Πρόνοια και στο ΕΚΑΒ με ελαστικές μορφές απασχόλησης (επικουρικό προσωπικό, εργολαβικοί εργαζόμενοι και προσωπικό που πληρώνεται από κοινοτικά προγράμματα), συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Με κύριο αίτημα τη μονιμοποίηση του προσωπικού, η ΠΟΕΔΗΝ προκήρυξε για τις παραπάνω κατηγορίες εργαζομένων 24ωρη απεργία στα νοσοκομεία της περιφέρειας και 5ωρη στάση εργασίας στις ιατρικές δομές της Αττικής και καλεί τα μέλη της σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 10.00, έξω από το υπουργείο Υγείας.

«Η απόλυση του εν λόγω προσωπικού θα τινάξει τη λειτουργία των νοσοκομείων στον αέρα. Δεν θα δεχτούμε η κυβέρνηση να δημιουργήσει νέα γενιά συμβασιούχων σε ομηρία» ανέφερε, σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΔΗΝ.

Τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στηρίζει και η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), τονίζοντας: «δεν υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα σε επικουρικούς, εργαζομένους στο ΚΕΕΛΠΝΟ, εργαζομένους μέσω ΟΑΕΔ και εργολαβικούς εργαζομένους, σε καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη και τεχνικές υπηρεσίες».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα