Μήνυμα από Κυριάκο προς τους αμφισβητίες

Μία μέρα μετά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και «γαλάζιων» στελεχών με εκπροσώπους οκτώ οργανώσεων αμφιφυλοφίλων, τρανσέξουαλ και ομοφυλοφίλων στα γραφεία του κόμματος, στην Πειραιώς, η Ν.Δ. με μια λακωνική ανακοίνωση έκανε γνωστό πως αυτοί ενημέρωσαν τον κ. Μητσοτάκη για σειρά ζητημάτων και ιδίως για τα θέματα διακρίσεων και βίας κατά των ΛΟΑΤΚΙ -όπως ονομάζονται- ατόμων. Από την πλευρά του, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο πρόεδρος της Ν.Δ. επισήμανε πως ευελπιστεί ότι αυτή η συνάντηση θα αποτελέσει το έναυσμα για έναν ειλικρινή διάλογο, στο πλαίσιο της επικοινωνίας που σταθερά επιδιώκει η Ν.Δ. με όλη την κοινωνία.

Ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας χθες στην Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ., ζήτησε εκ νέου εκλογές και υπογράμμισε τη βαθιά κρίση θεσμών και αξιών που βιώνει η χώρα και «απειλεί τα θεμέλια της δημοκρατίας μας, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ.». Επέμεινε στην ανάγκη διεύρυνσης του κόμματος, απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να έλθουν στη Ν.Δ.: «Οταν εγώ ανοίγω τις πόρτες του κόμματος, κανείς δεν μπορεί να τις κλείσει. Αυτήν την εντολή έλαβα στις 10 Ιανουαρίου 2016» είπε, στέλνοντας ένα μήνυμα σε όλους όσοι αμφισβητούν την πολιτική ανοιγμάτων που ακολουθεί, ενώ ανακοίνωσε την πραγματοποίηση ανοιχτού συνεδρίου θέσεων του κόμματος στα τέλη του 2017 (πιθανότατα στο τέλος Νοεμβρίου).

Παράλληλα, εκτίμησε πως η κρίση, ενώ ξεκίνησε ως οικονομική, μετατράπηκε σε κοινωνική και πολιτική, προσθέτοντας: «Εν ενεργεία πρωθυπουργός χαρακτηρίζει τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας “θεσμικό εμπόδιο”. Πρόκειται για ωμή παραβίαση του Συντάγματος… Εν ενεργεία υπουργός Εθνικής Αμυνας επικοινωνεί κατ’ επανάληψη με ισοβίτη κρατούμενο για ναρκωτικά. Πράξη αδιανόητη, που κανονικά, την ίδια στιγμή της αποκάλυψής της, θα έπρεπε να οδηγήσει είτε στην παραίτησή του είτε στην αποπομπή του». Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναφέρθηκε και στη Βασιλική Θάνου. «Η μέχρι πριν από λίγες ημέρες πρόεδρος του Αρείου Πάγου ανέλαβε καθήκοντα κυβερνητικού στελέχους ως νομική σύμβουλος στον πρωθυπουργό. Προφανώς, όχι για βιοποριστικούς λόγους».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα