Πέθανε στα 60 του ένας ευπατρίδης «στρατιώτης» της ΝΔ

Θλίψη προκάλεσε στη Ν.Δ. η είδηση του θανάτου του Κώστα Δόλογλου, επί χρόνια «στρατιώτη της παράταξης», την οποία υπηρέτησε από διάφορες θέσεις. Ο εκλιπών ήταν 60 ετών και δεν τα κατάφερε στην άνιση και σύντομη μάχη με την επάρατη νόσο. Κατείχε τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ, ενώ παλαιότερα είχε υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα. Ηταν πρώτος ξάδελφος του Κώστα Καραμανλή από την πλευρά της μητέρας του και διετέλεσε, μεταξύ άλλων, κορυφαίο στέλεχος στην κεντρική διοίκηση της Ν.Δ. και στο Ινστιτούτο Δημοκρατίας, στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, καθώς και γραμματέας οργανωτικού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με δήλωσή του, έκανε λόγο για «έναν πιστό μαχητή της Νέας Δημοκρατίας, που υπηρέτησε την παράταξη από καίριες θέσεις και πρόσφερε στα κοινά από θέσεις ευθύνης, που επάξια κατέκτησε. Διακρινόταν πάντα για το ήθος, την ευγένεια, τη βούλησή του για προσφορά» σημείωσε και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του. «Συγκλονισμένος» δήλωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης «από την απώλεια του πολυαγαπημένου φίλου, πολύτιμου συνεργάτη και συμμαχητή Κώστα Δόλογλου. Υπήρξε ακούραστος αγωνιστής της παράταξης, άξιος πρεσβευτής των αρχών και των αξιών της και σε όλη του τη ζωή πορεύτηκε με ήθος, αξιοπρέπεια και εντιμότητα. Ηταν ένας σπουδαίος άνθρωπος και υπόδειγμα οικογενειάρχη. Η απώλειά του αφήνει ένα μεγάλο κενό σε όλους μας» τόνισε. O Κώστας Δόλογλου ήταν οικονομολόγος και λογιστής φοροτεχνικός με πολυετή εμπειρία και προϋπηρεσία στην οργάνωση και τη διοίκηση επιχειρήσεων, καθώς και στην οικονομική διαχείριση μεγάλων μονάδων. Συλλυπητήρια δήλωση έκανε και ο επικεφαλής της ΔΕΗ Μαν. Παναγιωτάκης.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει σήμερα στις 17.00, στην Παναγία Μαρμαριώτισσα, στο Χαλάνδρι.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα