Εξαίρεση από τα POS ζητούν τώρα και οι γιατροί

Τίθεται θέμα, λένε, με το απόρρητο!

Τη… δόξα των δικηγόρων φαίνεται ότι ζήλεψαν και οι γιατροί, διατυπώνοντας την αντίθεσή τους στη χρήση POS. O Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) κατέθεσε ένσταση στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα κατά της ηλεκτρονικής πληρωμής με κάρτα, με το επιχείρημα ότι τα POS αίρουν το ιατρικό απόρρητο.

Σε χθεσινή επιστολή του ΠΙΣ προς τους ιατρικούς συλλόγους της χώρας αναφέρεται ότι οι ιατροί δεν διαθέτουν ούτε «κατάστημα» ούτε «ταμείο», αλλά ιατρείο ή μονάδα παροχής φροντίδας υπηρεσιών υγείας, σύμφωνα με τον νόμο.

Φοροδιαφυγή

Ο ΠΙΣ, στην ανακοίνωσή του προς τους ιατρικούς συλλόγους της χώρας, αναφέρει ότι είναι υπέρ της πάταξης της φοροδιαφυγής, ωστόσο «στη σχέση ιατρού και ασθενούς, ακόμα και η επιλογή του ειδικευμένου ιατρού και η επίσκεψη σε αυτόν, είναι ικανά να προσδιορίσουν όχι ακριβώς τη φύση της ασθένειας, αλλά ποιο σύστημα του ασθενούς αφορά, π.χ. επίσκεψη σε ιατρό καρδιολόγο, ψυχίατρο κ.λπ. Επομένως και μόνο η χρέωση διαμέσου POS είναι ικανή να άρει το ιατρικό απόρρητο».

Σημειώνει επίσης: «Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος είναι υπέρ της τήρησης της νομιμότητος και της πάταξης της φοροδιαφυγής, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε το ιατρικό λειτούργημα και οι ιατρικές υπηρεσίες να μεταβληθούν από κυρίαρχο κοινωνικό αγαθό σε καταναλωτικό αγαθό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Σημειώνεται ότι στις 20 Απριλίου εξεδόθη Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που αναφέρει ότι οι γιατροί υποχρεούνται να αποδέχονται μέσα πληρωμής με κάρτα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα