Ιδεολογικό καπέλο στη γερμανοφιλία

Οταν έληξε η Κατοχή της Ελλάδας από τους Γερμανούς, η πατρίδα μας δεν ησύχασε. Δεν είχε την ευκαιρία να επουλώσει τις πληγές της και να αφοσιωθεί στη διεκδίκηση όσων της οφείλονταν από τους ηττημένους του Παγκόσμιου Πολέμου και όσων έπρεπε να της δοθούν από τους νικητές για τη συμμετοχή της στον δίκαιο αγώνα. Αντιθέτως, ταλαιπωρήθηκε τρομερά από την κομμουνιστική ανταρσία, που είχε ως στόχο την εγκαθίδρυση μιας σκληρής, ανθελληνικής, απάνθρωπης τυραννίδας και την υπαγωγή της χώρας στη σφαίρα επιρροής της Σοβιετικής Ενωσης. Επίσης, οι πατριώτες Ελληνες ένιωσαν αρκετά πικραμένοι επειδή διαπίστωσαν ότι η Δικαιοσύνη δεν έπραξε τα δέοντα με τις υποθέσεις των δοσιλόγων, των ανθρώπων που πλούτισαν συνεργαζόμενοι με τον εχθρό και έκαναν την προδοσία επάγγελμα. Αντί να οδηγηθούν στην εξορία, στις φυλακές και στα εκτελεστικά αποσπάσματα, πολλοί εξ αυτών έγιναν… παράγοντες του δημόσιου βίου!

Φυσικά, ένα από τα καλά εκείνης της εποχής ήταν ότι όσοι αναμείχθηκαν με τους Γερμανούς, τους Ιταλούς και τους Βουλγάρους και πρακτόρευσαν τα συμφέροντα των κατοχικών δυνάμεων στην Ελλάδα ήταν γνωστοί, δακτυλοδεικτούμενοι, κατάπτυστοι. Ο λαός τούς ήξερε και τους σιχαινόταν και δεν μπορούσε, ούτε ήθελε να βρίσκει δικαιολογίες για λογαριασμό των Εφιαλτών. Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οι πολίτες, αναμφίβολα, υφίστανται μια κατάσταση που ομοιάζει αρκετά με την Κατοχή. Υπάρχει πείνα, ανεργία, εκμετάλλευση, αδικία και -πάνω απ’ όλα- οι Ελληνες δεν ορίζουν τα του οίκου τους. Η απώλεια της εθνικής κυριαρχίας είναι σχεδόν ολοκληρωτική. Ακόμα και το τελευταίο ευρώ των κρατικών δαπανών περνάει από την έγκριση των ξένων.

Οι τωρινοί γερμανόφιλοι συνεχίζουν απτόητοι τη δουλειά που γνώριζαν οι πρώτοι διδάξαντες… ομότεχνοί τους, αλλά τώρα έχουν ιδεολογικό φερετζέ! Τα βασικά επιχειρήματα των συνεργατών των ξένων είναι ότι «αν δεν δάνειζαν οι Γερμανοί τους Ελληνες, θα πεινούσαμε», «με τα λεφτά των ξένων πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις» και ότι «οι Γερμανοί δεν έχουν κέρδος από την ελληνική υπόθεση».

Ολα αυτά τα φληναφήματα αναιρέθηκαν από τη γερμανική οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt», η οποία επικαλείται στοιχεία που δημοσιοποίησε ο ίδιος ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Η εφημερίδα αποκάλυψε ότι η Γερμανία έχει κερδίσει από την αγορά ελληνικών ομολόγων και από τα επιτόκια των δανείων που έχει δώσει στην Ελλάδα συνολικά μέχρι στιγμής 1,34 δισ. ευρώ! Η «δημοκρατία», σχολιάζοντας το δημοσίευμα της «Handelsblatt», σημείωσε ότι τα στοιχεία που δείχνουν πόσα κέρδισαν οι Γερμανοί από την ελληνική κρίση «αποκρύπτονται επιμελώς όλα αυτά τα χρόνια από τον κ. Σόιμπλε, που προβάλλει σταθερά το προφίλ του “καλού Σαμαρείτη”, ο οποίος βοηθά -χωρίς αντάλλαγμα- τη χώρα μας». Τελικά, ο ιδεολογικός φερετζές των συνεργατών των Γερμανών δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα