Απίστευτο αλαλούμ με τις δηλώσεις αγροτών!

Το υπουργείο τούς στέλνει τώρα στις ουρές των εφοριών για το πρόβλημα με τον κωδικό 037-038

Μ παλάκι μεταξύ των συναρμόδιων παραγόντων έχουν γίνει χιλιάδες κατ’ επάγγελμα αγρότες, οι οποίοι, λόγω των λανθασμένων στοιχείων που απέστειλε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και της προσυμπλήρωσής τους στον κωδικό 037-038 της δήλωσης, εμφανίζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες και φορολογούνται από το πρώτο ευρώ, χωρίς δικαίωμα στο αφορολόγητο.

Παράλληλα, ύστερα από πολυήμερο πινγκ-πονγκ μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), χθες το βράδυ αποφασίστηκε να παραταθεί εκ νέου η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, που έληγε μεθαύριο, έως την ερχόμενη Παρασκευή, 21 Ιουλίου.

Χθες η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου παραδέχτηκε επισήμως το πρόβλημα με τους αγρότες, αλλά δεν έδωσε καμία λύση! Απλώς τους κάλεσε εκ νέου να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις (ηλεκτρονικά και χωρίς πρόστιμο) ή δηλώσεις με επιφύλαξη και στη συνέχεια να στηθούν στις ουρές στις εφορίες για να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν ότι είναι κατ’ επάγγελμα αγρότες. Από το σύνολο των 5.674.630 φοροδηλώσεων που έχουν εκκαθαριστεί έως τώρα οι 2.316.955 είναι χρεωστικές και προκύπτει πρόσθετος φόρος 1.290 ευρώ κατά μέσο όρο. Ο φόρος που επιστρέφεται κατά μέσο όρο είναι μόλις 365 ευρώ.

Η κυρία Παπανάτσιου αναφέρθηκε χθες και στα POS, λέγοντας πως δεν υποχρεούνται να διαθέτουν τερματικά πληρωμής με πιστωτικές/χρεωστικές κάρτες όσοι εργάζονται με μπλοκάκι, αλλά (όχι με απόλυτη σαφήνεια) και όσοι δεν κάνουν λιανική πώληση, δηλαδή δεν υπάρχει σύνδεση καταναλωτή- πολίτη.
«Εφόσον η εργασία (με το μπλοκάκι) είναι με επιχειρηματίες και μπορούν να κάνουν τις δοσοληψίες μέσω τραπεζικών λογαριασμών, δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει το POS» είπε. Ωστόσο, προανήγγειλε νέα… διευκρινιστική εγκύκλιο των υπουργείων Οικονομικών και Οικονομίας, που θα λύνει το θέμα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα