Από την Πτώση της Βαστίλης στην πτώση του savoir vivre!

Τα χοντροκομμένα κομπλιμέντα του Τραμπ στην Μπριζίτ και το… κόλλημα του Μακρόν με τη Μελάνια προκαλούν μεγάλο σούσουρο

Από τον
Γιώργο Τραπεζιώτη

Μ ε κάθε επισημότητα γιορτάστηκε χθες η 14η Ιουλίου, η εθνική επέτειος των Γάλλων για την Πτώση της Βαστίλης, παρουσία του προέδρου της χώρας Εμανουέλ Μακρόν αλλά και του επίσημου προσκεκλημένου του Ντόναλντ Τραμπ, με τον οποίο παρακολούθησαν μαζί την εντυπωσιακή παρέλαση στη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων.

Παρ’ όλα αυτά, οι 3.720 στρατιωτικοί, τα 211 οχήματα, τα 241 άλογα, τα 63 αεροπλάνα και τα 29 ελικόπτερα που συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις δεν ήταν αυτά που έκλεψαν τις εντυπώσεις ή, τουλάχιστον, την προσοχή των εκπροσώπων των διεθνών μέσων ενημέρωσης. Την παράσταση έκλεψαν αρχικά τα άκομψα κοπλιμέντα του Τραμπ προς την Μπριζίτ Μακρόν, καθώς και το «καυτό» βλέμμα του Μακρόν προς τη Μελάνια Τραμπ λίγο πριν από την έναρξη της παρέλασης, δυο στιγμιότυπα που σχολιάστηκαν πάντως… δηλητηριωδώς από τον γαλλικό και τον διεθνή Τύπο.

«Αυτογκόλ»

«Είστε σε καλή φυσική κατάσταση» ήταν το σχόλιο που επέλεξε να κάνει ο Αμερικανός πρόεδρος απευθυνόμενος στην 64χρονη Γαλλίδα πρώτη κυρία έπειτα από την περιήγηση των δύο ζευγαριών στο Μέγαρο των Απομάχων όπου έχουν ενταφιαστεί ο Ναπολέων Βοναπάρτης και άλλοι Γάλλοι ήρωες πολέμου.
Ο Τραμπ δεν δίστασε να επαναλάβει τη φράση του γυρίζοντας προς την πλευρά όπου στεκόταν ο Μακρόν, ενώ, στρεφόμενος ξανά προς τη σύζυγο του Γάλλου προέδρου, αναφώνησε: «Ομορφη»! Νωρίτερα πάντως η κυρία Μακρόν είχε πέσει «θύμα» και των ιδιαίτερων χειραψιών του Τραμπ.

Οταν την πρωτοσυνάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος, της έπιασε το χέρι με τρόπο που μάλλον περίεργος είναι και στη συνέχεια το τράβηξε βάζοντας δύναμη ανεπίτρεπτη για την περίπτωση που ένας κύριος χαιρετά μία κυρία. Ενδιαφέρουσα όμως ήταν και η συνέχεια, αφού ο Τραμπ την τράβηξε προς το μέρος του για να φιληθούν σταυρωτά στα μάγουλα, αιφνιδιάζοντας τη σύζυγο του Γάλλου προέδρου!

Τα social media πήραν όμως φωτιά και για τα μάτια του Μακρόν. Για την ακρίβεια, για τα μάτια του Μακρόν που… κάρφωσαν εκείνα της κυρίας Τραμπ λίγο προτού αρχίσει η παρέλαση. Ολα συνέβησαν όταν ο Γάλλος πρόεδρος κατέφθασε στην εξέδρα των επισήμων όπου άρχισε να χαιρετά τους παρευρισκομένους, ενώ ακολούθως χάιδεψε ελαφρά -σε μία αμήχανη στιγμή- το χέρι της συζύγου του προτού φτάσει η στιγμή της θερμής χειραψίας και της συζήτησης με τον Τραμπ.

Οταν όμως ο νεαρός πρόεδρος έπρεπε να χαιρετήσει τη Μελάνια, οι δυο τους είχαν μία μικρή συνομιλία, που ήταν αρκετή ωστόσο για να εστιάσει ο τηλεοπτικός φακός στο έντονο βλέμμα του προς την πρώτη κυρία των ΗΠΑ, ενώ η σύζυγός του παρακολουθούσε διαρκώς!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα