Σπάνιο είδος οι αποδείξεις στα θέρετρα του τουρισμού

Aπανωτά είναι τα λουκέτα που μπαίνουν σε μπαρ και άλλες επιχειρήσεις μετά τις εφόδους που κάνουν κλιμάκια ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Στη διάρκεια ελέγχων που έγιναν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου σε νησιά, και όχι μόνο, διαπιστώθηκαν πολλές παραβάσεις, με αποτέλεσμα να μπει λουκέτο για 48 ώρες σε αρκετές επιχειρήσεις.

Ανάμεσά τους νυχτερινό κέντρο στη Ζάκυνθο, στο οποίο εμφανιζόταν ο Πάνος Κιάμος. Οι ελεγκτές, που μπήκαν στο μαγαζί ως πελάτες, έκαναν έλεγχο στις 5 τα ξημερώματα και διαπίστωσαν ότι δεν είχαν κοπεί 27 αποδείξεις αξίας 3.500 ευρώ. Παράλληλα, λουκέτο μπήκε, μεταξύ άλλων, για 48 ώρες σε κέντρο αισθητικής στη Σαντορίνη, σε μπαρ στην Υδρα και σε δύο εστιατόρια στη Ζάκυνθο.

Στην Ανω Μερά Μυκόνου κλιμάκιο της ΑΑΔΕ επιχείρησε να ελέγξει μπαρ, όμως η απάντηση που έλαβε από τον ιδιοκτήτη ήταν: «Τα έχω όλα νόμιμα, αλλά δεν θα μπείτε»! Πλέον, ο επιχειρηματίας βρίσκεται αντιμέτωπος με το νέο ποινολόγιο, που προβλέπει λουκέτο ως και έναν μήνα για παρεμπόδιση ελέγχου.

«Λαβράκι»

Οι εφοριακοί επιχείρησαν να ελέγξουν εάν το νυχτερινό κέντρο εκδίδει αποδείξεις. Η άρνηση ελέγχου απλώς καθυστέρησε, όμως, το… μοιραίο για τον ιδιοκτήτη, καθώς μόλις χτύπησε συναγερμός στο κέντρο επιχειρήσεων και έγινε η πρώτη «ακτινογραφία» της επιχείρησης διαπιστώθηκε ότι δεν έχει κάνει δηλώσεις ΦΠΑ.

Το πρωί επιδόθηκε στον ιδιοκτήτη το σχετικό σημείωμα, ο οποίος έχει στη διάθεσή του πέντε ημέρες για να υποβάλει ένσταση και να εξηγήσει, πριν «πέσει η καμπάνα». Οπως προβλέπει η απόφαση με τις κυρώσεις, στην περίπτωση παρεμπόδισης ελέγχου αναστέλλεται η λειτουργία της επιχείρησης από πέντε ως και 30 ημέρες, με απόφαση του Γ. Πιτσιλή.

Πολλή δουλειά είχαν τα συνεργεία ελέγχου και στη Σαντορίνη, όπου τα 48ωρα λουκέτα έχουν την… τιμητική τους. Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε σε κομμωτήριο, όπου νύφη, μητέρα και κουμπάρα χτενίστηκαν για τον γάμο, πλήρωσαν 2.200 ευρώ, αλλά απόδειξη δεν είδαν. Δεύτερο περιστατικό σε στούντιο τατουάζ, όπου η δουλειά του καλλιτέχνη, αξίας 2.500 ευρώ, δεν συνοδεύτηκε από τη σχετική απόδειξη. Τρίτο περιστατικό, σε φούρνο, στον οποίο σε τουλάχιστον 12 περιπτώσεις η πώληση προϊόντων είχε γίνει άνευ απόδειξης.

Επίσκεψη, μετά του σχετικού 48ωρου λουκέτου, έκαναν ελεγκτές της ΑΑΔΕ και στην Ανδρο, κλείνοντας beach bar που είχε «ξεχάσει» να κόψει 42 αποδείξεις στην Ψιλή Αμμο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα