Χαστούκι στον Παπανδρέου για τα 500.000.000 της Μαργαρίτας

Εχασε την αγωγή κατά του Φαλτσιανί, που είχε «διαρρεύσει» τη «λίστα Λαγκάρντ»

Ο Γιώργος διεκδικούσε 500.000 ευρώ για τις αναφορές στο βιβλίο του πρώην υπαλλήλου της τράπεζας HSBC, σύμφωνα με τις οποίες η χώρα μπήκε στο Μνημόνιο για να μην αποκαλυφθούν οι καταθέσεις της μητέρας του!

Η Θέση μας: Απαραίτητη η ενότητα

Διαβάστε επίσης:

►Εξοδος στις αγορές με πενταετές ομόλογο!

►Κυριακάτικο άνοιγμα με συλλαλητήρια, επεισόδια και ελάχιστους πελάτες

►Από τα 95 δισ. ευρώ των χρεών στο Δημόσιο εισπράξιμα θεωρούνται μόνο τα 16 δισ. ευρώ!

►Μιλά και ο μετρ της αντισυνταγματικότητας

►Με γαλλική «ασπίδα» αρχίζει η γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ

►Χωρίς πρόστιμο για τους «αμελείς» η ασφάλιση Ι.Χ.

►Ενταξη στον εξωδικαστικό με αυστηρά κριτήρια!

►Σπάνιο είδος οι αποδείξεις στα θέρετρα του τουρισμού


Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή με την οποία ζητούσε αποζημίωση για τα 500.000.000 της μητέρας τιυ Μαργαρίτας στην HSBC 

Ηττα επιφύλασσε στον Γιώργο Παπανδρέου το Πρωτοδικείο της Αθήνας, το οποίο με την υπ' αριθμ. 2588/2017 απόφασή του απέρριψε την αγωγή του πρώην πρωθυπουργού σε βάρος του πρώην υπαλλήλου της HSBC Ερβέ Φαλτσιανί. Ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ, που έβαλε την Ελλάδα στην περιπέτεια των Μνημονίων, διεκδικούσε το ποσό των 500.000 ευρώ προς αποκατάσταση της ηθικής βλάβης του από τις αναφορές που γίνονται στο πρόσωπό του στο βιβλίο του Φαλτσιανί. Μάλιστα, η αγωγή στρεφόταν και κατά του Αντζελο Μινκούτζι, Ιταλού δημοσιογράφου, με τον οποίο συνυπέγραψε το βιβλίο του ο τελευταίος.

«Θεωρίες συνωμοσίας» 

«Θεωρίες συνωμοσίας» χαρακτηρίζει στην αγωγή ο Γ. Παπανδρέου όσα αναφέρονται στο βιβλίο και επισημαίνει: «Οι εναγόμενοι αποσκόπησαν να θίξουν ευθέως την τιμή και την υπόληψή μου προκειμένου να δημιουργήσουν "κίνητρο" στην κοινή γνώμη, ώστε να μεγιστοποιήσουν τις πωλήσεις βιβλίου το οποίο από κοινού συνυπέγραψαν με τίτλο "La cassaforte degli evasore" ("Το χρηματοκιβώτιο των φοροφυγάδων"). Η ουσία των ισχυρισμών των εναγομένων, όπως αυτή αποτυπώθηκε στο σύνολο της πληθώρας των δημοσιευμάτων που ακολούθησαν, ήταν ότι ο "Σαρκοζί εκβίασε τον Γ. Παπανδρέου να φέρει την τρόικα στην Ελλάδα, γιατί η Μαργαρίτα Παπανδρέου είχε 500.000.000 ευρώ στο εξωτερικό"».

Οι συγγραφείς ανέφεραν σε σημεία του βιβλίου ότι η Μαργαρίτα Παπανδρέου ανήκε στους «χρυσούς» πελάτες της HSBC. «Ενώ υπήρχαν χιλιάδες καταθέσεις, το πραγματικό κέρδος της τράπεζας HSBC στη Γενεύη προερχόταν από περίπου 60 πελάτες, επιχειρήσεις, επιχειρηματίες, επενδυτικά κεφάλαια που είχαν τεράστια εξουσία» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο βιβλίο, ενώ γίνεται ειδική μνεία στη Μαργαρίτα Παπανδρέου: «Η ισχύς της τράπεζας είναι συνδεδεμένη με τους ισχυρότερους πελάτες της και τον έλεγχο που μπορεί να ασκήσει χάρη σε αυτές τις τεράστιες περιουσίες και τη διαπλοκή συμφερόντων πελατών, επιχειρηματιών και πολιτικών [...] η μητέρα του πρώην Ελληνα πρωθυπουργού της Ελλάδας Γ. Παπανδρέου είχε λογαριασμό 500.000.000 ευρώ».

Σε ανακοίνωσή του το ΚΙΔΗΣΟ υπενθυμίζει τη δικαίωση της Μαργαρίτας Παπανδρέου και την καταδίκη όσων διακινούσαν πληροφορίες περί ύπαρξης του ονόματός της στη «λίστα Λαγκάρντ», καταλήγοντας: «Ανεξάρτητα από την όποια πρωτόδικη απόφαση της Δικαιοσύνης, η μάχη θα συνεχιστεί στον επόμενο βαθμό».