Φωτιές άναψε πάλι ο Βαρουφάκης

Ξαναχτύπησε ο Γιάνης Βαρουφάκης, που καταφέρνει πάντοτε να απασχολεί την επικαιρότητα, στρέφοντας τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του. Σε μία ακόμη (πολλοστή) συνέντευξή του, υποστήριξε ουσιαστικά ότι όταν πρωτοπαρουσίασε την ιδέα του για το παράλληλο σχέδιο πληρωμών, ο Αλέξης Τσίπρας ενθουσιάστηκε τόσο πολύ, ώστε αμέσως του πρότεινε να γίνει υπουργός Οικονομικών.

«Ενα βράδυ του Νοεμβρίου του 2014 παρουσίασα επίσημα στο σπίτι του Αλέξη Τσιπρα, παρουσία των Γιάννη Δραγασάκη, και Νίκου Παππά, το σχέδιο. Τους έκανα μια πλήρη περιγραφή, τις τεχνικές προδιαγραφές αυτού του συστήματος. Εκείνο το βράδυ μού πρότειναν να αναλάβω το υπουργείο Οικονομικών. Εντυπωσιάστηκαν σε τέτοιο βαθμό που να μού το ζητήσουν και εγγράφως. Τους έστειλα δεκασέλιδο έγγραφο με τις τεχνικές προδιαγραφές του συστήματος» είπε ο κ. Βαρουφάκης, προκαλώντας -όπως ήταν αναμενόμενο- νέες αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η Ν.Δ. επανέφερε το αίτημά της να υπάρξει εξεταστική επιτροπή, τονίζοντας ότι «μόνο έτσι θα μάθουμε τι ακριβώς έκαναν, που το πληρώνουμε τόσο ακριβά για πολλά χρόνια». Το ΠΑΣΟΚ, διά του εκπροσώπου του Παύλου Χρηστίδη. ζήτησε επίσης εξεταστική και σχολίασε: «Συνεχίζει ο κ. Βαρουφάκης με περίσσιο θράσος τις αποκαλύψεις του για την προετοιμασία για παράλληλο νόμισμα ήδη από το 2014».

«Φρένο» στις εξεταστικές επιτροπές προσπάθησε να βάλει ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, με αφορμή και την επικείμενη συζήτηση επί της προτάσεως της Ν.Δ. να συγκροτηθεί εξεταστική επιτροπή για να διερευνήσει τις συνομιλίες του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη σχετικά με την υπόθεση του «Noor 1». «Δεν είναι σωστό να προχωρήσουμε σε μια “βιομηχανία” εξεταστικών επί παντός του επιστητού» σημείωσε ο κ. Βούτσης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα