Δ. Παπαγγελόπουλος: «Για πρώτη φορά η διαπλοκή χάνει μάχες»

Νέες βολές κατά των δικαστικών ενώσεων εξαπέλυσε σε υψηλούς τόνους ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, καταγγέλλοντας ότι, αν και αποτελούν κατ' εξοχήν επιστημονικά σωματεία, από τη στιγμή που εξελέγη ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει υπάρξει «έστω και μία ανακοίνωση που να μην αντιπολιτεύεται άμεσα ή έμμεσα τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος επανέλαβε το ερώτημα «γιατί η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τη Δικαιοσύνη έχει κατρακυλήσει τα τελευταία 15 χρόνια;», εκτοξεύοντας έμμεσες κατηγορίες προς τη Ν.Δ. ότι διακατέχεται από φεουδαρχική αντίληψη της εξουσίας. «Η Δικαιοσύνη πρώτη φορά δεν ελέγχεται απόλυτα απ' αυτούς» τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, συμπληρώνοντας ότι «η αντιπολίτευση και σχεδόν το σύνολο των ΜΜΕ προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τη Δικαιοσύνη στην προσπάθειά τους να πλήξουν την κυβέρνηση, ολισθαίνοντας σε θεσμική εκτροπή».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος πρόσθεσε ότι «πρώτη φορά η διαπλοκή χάνει μάχες, όταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις είτε δεν τόλμησαν καν να της αντιπαρατεθούν είτε αναγκάζονταν να συνθηκολογήσουν μαζί της».