Γαβρόγλου για εθνικό απολυτήριο, προσλήψεις

Υποσχέσεις με προεκλογικό άρωμα σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς μοιράζει ο Κώστας Γαβρόγλου (φωτό). Σχεδόν μονότονα ο υπουργός Παιδείας επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις καταργούνται, ενώ το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και οι σχολικοί σύμβουλοι τονίζουν ότι ουσιαστικά εισαγωγή στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ χωρίς εξετάσεις πανελλαδικού τύπου δεν γίνεται.

Τώρα ο Κώστας Γαβρόγλου αποκηρύσσει το μοντέλο εισαγωγής σε ΑΕΙ – ΤΕΙ που προτείνει το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, υποστηρίζοντας ότι το υπουργείο Παιδείας μελετά και άλλες προτάσεις, αλλά στη λογική ότι είναι απαραίτητο το λύκειο να απονέμει ένα αξιόπιστο εθνικό απολυτήριο και αυτό θα αποτελέσει τη βάση για το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ.

Στο μεταξύ, στο υπουργείο Παιδείας μετά την κατάργηση των πανελλαδικών «ορέγονται» και διορισμούς, διατυμπανίζοντας ότι σε ορίζοντα τριετίας μπορεί να πραγματοποιηθούν 10.000 διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών.

Οι ανάγκες στα αποδεκατισμένα από τις συνταξιοδοτήσεις σχολεία αναγνωρίζονται από όλες τις πολιτικές πτέρυγες, ωστόσο χρειάζεται φειδώ στις εξαγγελίες, καθώς η τρόικα «παραμονεύει» στη γωνία για κάθε υπέρβαση του σφιχτού προϋπολογισμού, αν και το υπουργείο Παιδείας φέτος θα έχει επιπλέον 500.000.000 ευρώ σε πιστώσεις.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα