Παυλόπουλος: «H Ελλάδα θα υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητά της»

«Στο Αιγαίο δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες, όπως διατείνονται κάποιοι από δόλο» τόνισε «δείχνοντας» την Τουρκία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος από την Κάσο, όπου βρέθηκε για την 70ή επέτειο της ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων στον εθνικό κορμό, και έστειλε το μήνυμα πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητά της όποτε και αν χρειαστεί.

Ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε ότι η Ελλάδα επιδιώκει την ανάπτυξη των σχέσεων καλής γειτονίας με την Τουρκία και τη στηρίζει στην προσέγγισή της με την Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά αυτό συμβαίνει υπό τον απαράβατο όρο της πλήρους τήρησης του Ευρωπαϊκού και του Διεθνούς Δικαίου.

«Στα Δωδεκάνησα, όπως και σε όλο το Αιγαίο, δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες, όπως ορισμένοι διατείνονται είτε από άγνοια είτε, πολύ περισσότερο, από δόλο» και «η Ελλάδα, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 51 του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ έχει, στο πλαίσιο του δικαιώματος προληπτικής άμυνας, τη δυνατότητα της πλήρους αμυντικής θωράκισης των Δωδεκανήσων έναντι κάθε επικείμενης απειλής» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Η Ελλάδα, εάν και όταν χρειασθεί, θα υπερασπισθεί, με βάση το Ευρωπαϊκό και το Διεθνές Δίκαιο, στο ακέραιο και δίχως εκπτώσεις τα σύνορά της, την εδαφική της ακεραιότητα και την κυριαρχία της.

Συνακόλουθα δε τα σύνορα, την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ευρωπαϊκής Ενωσης» κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Κάσου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα