«Πάγωσε» ο αρεοπαγίτης

Βαριά «καμπάνα» στον τέως πρόεδρο του «Ερρίκος Ντυνάν»

Τρεις μήνες στην προεδρία του «Ερρίκος Ντυνάν» ήταν αρκετοί για να μπλέξει με τη Δικαιοσύνη ένας πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, ο οποίος καλείται από τις φορολογικές Αρχές να πληρώσει 3.282.273 ευρώ -εξ ημισείας με τον άλλοτε ισχυρό άνδρα του νοσοκομείου Ανδρέα Μαρτίνη-, ενώ παράλληλα έχουν δεσμευτεί τραπεζικοί λογαριασμοί, θυρίδες του κ.λπ.

Ο πρώην αντιπρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου διετέλεσε «τυπικά» για διάστημα μόλις 113 ημερών (1 Ιανουαρίου έως 9 Απριλίου 2013) άμισθος πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν», ενώ καθήκοντα προέδρου εκτελούσε -όπως ισχυρίζεται- ο τότε αντιπρόεδρος Ανδρέας Μαρτίνης.

Ωστόσο, όταν το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων διενήργησε στο νοσοκομείο έλεγχο για τις χρήσεις της τριετίας 2010-2013, διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις και φοροδιαφυγή, που οδήγησαν σε καταλογισμό προστίμου ύψους 3.282.273 ευρώ. Μετά τον έλεγχο στον πρώην αρεοπαγίτη επιβλήθηκε, μεταξύ άλλων, δέσμευση της περιουσίας του, ενώ καλείται να πληρώσει το ήμισυ του ποσού, δηλαδή 1.641.136 ευρώ.

Ο ίδιος αρνείται την εμπλοκή του στην υπόθεση, τονίζοντας πως τη διαχείριση του νοσοκομείου ασκούσε ο Ανδρέας Μαρτίνης. Ο πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κατέφυγε στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και έπειτα στα διοικητικά δικαστήρια των Αθηνών, αλλά οι αιτήσεις του απορρίφθηκαν. Πλέον, ζητεί την αναίρεση της αρνητικής για εκείνον απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα