Και επίθεση στη Δικαιοσύνη για τους απλήρωτους

Με αιχμές προς τη Δικαιοσύνη και προσπάθεια ωραιοποίησης της εργασιακής ζούγκλας που επικρατεί στη χώρα μας επιχείρησε να «ντύσει» ο Αλέξης Τσίπρας τη χθεσινή επίσκεψή του στο υπουργείο Εργασίας. Στον απόηχο της αυτοκτονίας 42χρονης απλήρωτης εργαζομένης στα Γιαννιτσά, ο πρωθυπουργός έστρεψε τα βέλη προς τους δικαστές, τους οποίους ουσιαστικά εγκάλεσε για μεροληπτική στάση σε βάρος των εργαζομένων και υπέρ των εργοδοτών αναφερόμενος στους περίπου 50.000 απλήρωτους του ιδιωτικού τομέα.

«Οι ομάδες αυτές αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και επειδή υπάρχει το φαινόμενο της τακτικής Δικαιοσύνης, που δεν βοηθάει, προστατεύοντας τους εργοδότες» είπε και προανήγγειλε ειδικό πρόγραμμα για οικονομική ενίσχυση και απεγκλωβισμό των απλήρωτων εργαζομένων.

Ο κ. Τσίπρας, με εμφανή διάθεση να εξωραΐσει τη θλιβερή εικόνα που καταγράφεται στα εργασιακά, εστίασε στη μείωση των ποσοστών ανεργίας και την αύξηση των θέσεων εργασίας, επιχειρώντας να διαφοροποιηθεί από το «success story» των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας.

«Διαφορά»

«Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην εικονική ανάκαμψη με δυσθεώρητα ποσοστά ανεργίας και με ένα διαλυμένο κοινωνικό κράτος και στην ανάκαμψη που έχει αρχίσει να έχει ευδιάκριτα αποτελέσματα σε αριθμούς και στατιστικά νούμερα, αλλά και στην πραγματική ζωή και την καθημερινότητα των ανθρώπων» συμπλήρωσε.

«Από τον Φλεβάρη του 2015, που αναλάβαμε, έως σήμερα, δημιουργήθηκαν περισσότερες από 320.000 θέσεις εργασίας» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, ανακοινώνοντας πρωτοβουλίες με στόχο τον περιορισμό της μαύρης εργασίας και την ενίσχυση της σταθερής απασχόλησης.

Ειδικότερα όσον αφορά τον «σκληρό πυρήνα της ανεργίας», ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή υλοποιούνται προγράμματα εγγυημένης απασχόλησης στον δημόσιο τομέα, στα οποία συμμετέχουν μακροχρόνια άνεργοι, νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο, άνεργοι μεγάλης ηλικίας που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη καθώς και άνεργοι χαμηλών προσόντων.

Σε αυτά τα προγράμματα έως τον Σεπτέμβριο θα έχουν ενταχθεί 73.544 και έως τα τέλη του έτους θα ενταχθούν επιπλέον 46.000 άνεργοι.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα