ΠΟΙΕΣ ΜΑΦΙΕΣ ΔΡΟΥΝ (ΚΑΙ) ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στη δράση των παρακλαδιών της διεθνούς μαφίας και στην Ελλάδα, αλλά και στους τομείς στους οποίους καθένα ξεχωρίζει, αναφέρεται δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας «Il Fatto Quotidiano». Σύμφωνα με την εφημερίδα, περίπου 5.000 εγκληματικές οργανώσεις δρουν σήμερα στις χώρες της Ε.Ε. (και στο Ηνωμένο Βασίλειο), ενώ επτά στις 10 δρουν σε περισσότερες από μία χώρες, όπως τονίζεται σε σχετική έκθεση της Europol.

Οσο για τα κέρδη που αποκομίζουν οι Τούρκοι μαφιόζοι από τη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων, οι Αλβανοί που δραστηριοποιούνται στη διακίνηση ναρκωτικών και οι μαφιόζοι της ιταλικής Καμόρα που «κάνει τα πάντα»; Υπολογίζεται ότι ετησίως καταγράφουν έσοδα της τάξης των 110 δισ. ευρώ (!) τόσο από την εμπορία ναρκωτικών όσο κι από τη διακίνηση παραποιημένων προϊόντων.

«Η επιχείρηση που αποκάλυψε τις δουλειές των μελών της “οικογένειας” των Νουβολέτα της Καμόρα στην Ισπανία οδήγησε στην εξάρθρωση ενός δικτύου λαθρεμπόρων που εισήγαγε τσιγάρα από την Ελλάδα στην Ιταλία» έγραφε η «Il Fatto Quotidiano», η οποία, επικαλούμενη τη Διεύθυνση για την καταπολέμηση της Μαφίας στην Ιταλία (DIA), υπογράμμισε ότι η ελληνική χερσόνησος έχει στρατηγικό ρόλο στις διαδρομές που ακολουθούν οι έμποροι ναρκωτικών και οι λαθρέμποροι για να εισάγουν ηρωίνη, χασίς και τσιγάρα στην κεντρική Ευρώπη.

Το 2012 η τουρκική αστυνομία κατέσχεσε σημαντική ποσότητα ηρωίνης στα σύνορα με την Ελλάδα. Από εκείνη την έρευνα κατέστη δυνατόν να καταγραφεί η ύπαρξη συμμαχιών μεταξύ ομάδων από την Καμπανία (σ.σ.: Ιταλία) και Τούρκων εμπόρων ναρκωτικών από τον Ισημερινό και την Ολλανδία. Τα ναρκωτικά -υπενθυμίζει η DIA- εισάγονταν μέσα από διάφορες διαδρομές (Τουρκία, Ισπανία, Κάτω Χώρες, Βενεζουέλα), σε οχήματα με διπλούς πάτους, τα οποία είχαν τροποποιηθεί σε συνεργεία αυτοκινήτων στην επαρχία του Λέτσε.

Οι ερευνητές της Europol σημειώνουν επίσης ότι στην Ελλάδα παρατηρείται πραγματική κλιμάκωση των δράσεων της αλβανικής μαφίας. Οργανωμένη με τρόπο που όλο και περισσότερο μοιάζει με την οργάνωση της Ντραγκέτα (σ.σ.: Μαφία Καλαβρίας), κατακτά στρατηγικές θέσεις στη διακίνηση ναρκωτικών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα