Δέσμευση από Κυριάκο για λιγότερους φόρους

Με επίσκεψη σε τοπικές βιοτεχνίες και επαφές και συζητήσεις με τους πολίτες ολοκληρώθηκε η διήμερη περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λακωνία. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επισκέφτηκε χθες τη Μονεμβασία, τους Μολάους και τη Σκάλα. Στη συνέχεια ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της βιοτεχνίας παραδοσιακών βιολογικών προϊόντων Αδαμαντίνα, στη Γλυκόβρυση, και στο συσκευαστήριο των χυμών Λακωνία στις Αμύκλες.

Νωρίτερα, μιλώντας σε τοπικούς φορείς στο Γύθειο, υπογράμμισε την ανάγκη «λελογισμένης και στοχευμένης μείωσης των κρατικών δαπανών» και επανέλαβε τη δέσμευσή του για μείωση της φορολογίας, προκειμένου να ανασάνουν η οικονομία και η κοινωνία. Η μείωση των φόρων «θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη στην ανάπτυξη, στις επενδύσεις και τις θέσεις απασχόλησης» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συνεχιστεί η πελατειακή λογική που εφαρμόζει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μεταρρυθμίσεις

Κάνοντας αναφορά στις μεταρρυθμίσεις που σκοπεύει να υλοποιήσει στο κράτος, είπε: «Μεταρρύθμιση δεν σημαίνει κόψιμο μισθών, μείωση συντάξεων και αύξηση των φόρων… Μεταρρύθμιση στο Δημόσιο σημαίνει περιορισμός της γραφειοκρατίας. Σημαίνει αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων… Οι καλοί δημόσιοι υπάλληλοι θα μπορούν να έχουν μια πιο γρήγορη πρόοδο στο Δημόσιο. Πραγματική μεταρρύθμιση είναι να έχουμε μια Δικαιοσύνη η οποία αποδίδεται γρήγορα, χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις».

Ειδική αναφορά έκανε στην ΕΡΤ, με τη δέσμευση ότι η κυβέρνησή του θα κόψει στο μισό το τέλος που πληρώνουν οι πολίτες μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. «Θέλω μια δημόσια τηλεόραση που θα σέβεται τα χρήματα των φορολογουμένων και δεν θα λειτουργεί ως όργανο προπαγάνδας» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα συναντηθεί σήμερα, στις 12.15 το μεσημέρι, στο γραφείο του στη Βουλή με τον αναπληρωτή βοηθό υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας Χόιτ Μπράιαν Γι.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα