Εγκυρες Πηγές: Δεύτερο υπουργό με αναφορές στη δυτ. Θράκη έβαλε ο Ερντογάν

Επανέκαμψε, και μάλιστα δριμύτερος όπως μαθαίνω, ο πρώην πρωθυπουργός και ακαδημαϊκός Λουκάς Παπαδήμος (φωτό αριστερά). Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνισή του -μετά την τρομοκρατική επίθεση-, ανταποκρινόμενος σε πρωτοβουλία που έλαβε ο γνωστός καρδιοχειρουργός Χρήστος Λόλας (φωτό δεξιά), και μίλησε σε συγκέντρωση στο πλαίσιο μιας νέας κίνησης: της πρωτοβουλίας των επτά σοφών.

Ποιοι θα είναι οι… επτά σοφοί, πλην του ακαδημαϊκού και στελέχους της NASA Σταμάτη Κριμιζή, δεν κατάφερα να μάθω. Ξέρω άριστα ότι ο πρώην πρωθυπουργός θέλγεται γενικώς από την ιδέα των σοφών και είχε προτείνει στον πρώην υπουργό Βασίλη Κοντογιαννόπουλο να την εντάξει στο πλαίσιο της πρόσφατης πρωτοβουλίας του.

Σταύρο Κοντονή, υπουργό Δικαιοσύνης, ενταύθα: Η Ιστορία κάποτε θα γράψει τι συνέβη με το δεύτερο απαλλακτικό βούλευμα που εξέδωσε το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών, υπό τον πρόεδρο Κωνσταντίνο Σταμαδιάνο. Ελπίζω, πάντως, να πειστήκατε μετά και τη νέα χθεσινή αναίρεση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου ότι υπάρχουν λειτουργοί της Δικαιοσύνης με… νεφρά, που δεν καταλαβαίνουν τίποτα, αν είναι πεπεισμένοι για το νομικώς ορθόν των πράξεών τους. Οι δικαστές δηλώσεις μετανοίας δεν κάνουν. Και κάτι άλλο, κύριε υπουργέ: Χαιρετίσματα στον κύριο Τσακαλώτο.

Αλα του και στο Πάρκο Ελευθερίας για δείπνο με τον Τσακαλώτο, τις συζύγους και τον επικεφαλής της documenta ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας! Οχι ότι είναι άβατο για συριζαίους το διάσημο ρεστοράν με την ωραία βεράντα, αλλά, όταν αποφασίσεις να πας εκεί, γνωρίζεις εκ των προτέρων ότι έχεις μεγάλες πιθανότητες να πέσεις πάνω στον Σημίτη, στον Βενιζέλο, στον Παπακωνσταντίνου, στον Πρωτόπαππα – είναι στέκι της Κεντροαριστεράς, ας πούμε. Εκτός κι αν ο ανένδοτος Τσίπρα για την κάλυψη του χώρου αυτού αρχίζει από το πάρκο που βρίσκεται δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής.

Μούσκεμα τα έχει κάνει το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας στη Σαμοθράκη. Τρία καράβια είναι έτοιμα να κάνουν δρομολόγια στη γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη, προκειμένου να τονωθεί η τουριστική κίνηση, αλλά το υπουργείο δεν έχει δώσει ακόμη -20 Ιουλίου- τις απαραίτητες άδειες.

Το καταγγέλλει με ερώτησή του στον Παναγιώτη Κουρουμπλή (φωτό αριστερά) ο βουλευτής του νομού Τάσος Δημοσχάκης (φωτό δεξιά). Περισσότερες είναι οι πιθανότητες να κατασκευάσει λιμένα… ξηράς για το χωριό του στην Αιτωλοακαρνανία ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, παρά να λύσει το πρόβλημα με την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης. 

 Και δεύτερο υπουργό από τη Δυτική Θράκη έβαλε στο υπουργικό σχήμα του ο Μπεναλί Γιλντιρίμ, έπειτα από συνεννόηση με τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν: τον Τσαβούσογλου από την Προύσσα.

 Η παρουσία του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου δίπλα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για ένα τριήμερο δεν περνά απαρατήρητη. Είναι μια έμμεση στήριξη, αν δεν κάνω λάθος.

Κ.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα