Δικογραφία για τον εκκεντρικό ρασοφόρο

Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη είναι πλέον ο ιερόσυλος που φορά ράσα, αυτοαποκαλείται «πατήρ Κλεομένης» (φωτό) και αρέσκεται να κλοτσάει ATM, να πετροβολά κεραίες τηλεπικοινωνιών, να σπάει smartphones και να πολεμά την… «εβραιομασονία του Ισλάμ», έκφραση που χρησιμοποίησε ο ίδιος, θέλοντας να… δικαιολογήσει την πράξη του να πετάξει αβγά σε μνημείο του Ολοκαυτώματος. Η δράση του βανδάλου ήταν γνωστή εδώ και καιρό στις Αρχές, καθώς ο ίδιος «διαφήμιζε» τις ανίερες πράξεις του στο YouTube. Δυστυχώς, η καταστροφή του αγάλματος με το όνομα «Κρίση» στο Ελληνικό δεν φάνηκε αρκετή για να κινητοποιήσει τις Αρχές, με αποτέλεσμα ο ιερόσυλος να βανδαλίσει και το μνημείο του Ολοκαυτώματος στη Λάρισα. Τελικά, η Αστυνομία σχημάτισε δικογραφία σε βάρος του «πατέρα Κλεομένη» και άλλων τριών δραστών. Μάλιστα, την Τρίτη η γενική γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Γιαννακάκη παρέπεμψε στη Δικαιοσύνη το βίντεο του «πατέρα Κλεομένη» με τον βανδαλισμό του μνημείου του Ολοκαυτώματος και με την ακραία ρητορική αντισημιτικού μίσους.

Θέση για το περιστατικό πήρε και το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, καλώντας τις αρμόδιες Αρχές να προβούν στην άμεση σύλληψη του δράστη.

Τις πράξεις του ρασοφόρου αποδοκίμασε και η Ιερά Σύνοδος, τονίζοντας ότι το πρόσωπο αυτό δεν είναι ούτε μοναχός ούτε κληρικός της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος, καλώντας τον λαό να είναι γενικότερα επιφυλακτικός απέναντι σε ανάλογες περιπτώσεις ρασοφόρων, οι οποίοι εμφανίζονται ως δήθεν μοναχοί ή κληρικοί της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα