Ψήφος εμπιστοσύνης για Καμμένο στην εξεταστική

Σε υψηλούς τόνους και με το Μαξίμου να προσδίδει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση στην «πρόταση μομφής» που κατέθεσε επί της ουσίας η Νέα Δημοκρατία με το αίτημα εξεταστικής επιτροπής σε βάρος του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με ισοβίτη για την υπόθεση του «Noor 1» γίνεται σήμερα η συζήτηση στη Βουλή.

Ωστόσο παραμένει το ερώτημα εάν η Ν.Δ. θα επιμείνει στην εσφαλμένη τακτική της υπεράσπισης ενός επιχειρηματία, αδιαφορώντας για την ουσία της υπόθεσης, που δεν είναι άλλη από τη μεταφορά και την εμπορία 2,1 τόνων ηρωίνης.

Η συζήτηση έχει προγραμματιστεί να αρχίσει στις 9.30 το πρωί και αναμένεται να ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό της Βουλής, λίγο μετά το μεσημέρι, καθώς ο πρωθυπουργός στις 17.00 το απόγευμα θα ανοίξει με ομιλία του τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα λάβει τον λόγο, εκτός απροόπτου, ενώ σίγουρα θα τοποθετηθεί επί του θέματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όσοι πολιτικοί αρχηγοί το επιθυμούν, μεταξύ των οποίων και ο Πάνος Καμμένος με την ιδιότητα του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ.

Βάσει του κανονισμού, τον λόγο θα λάβουν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του αρμόδιου υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, όπως επίσης και το αποτέλεσμα της ονομαστικής ψηφοφορίας. Αν δηλαδή σε αυτή θα καταγραφούν διαφοροποιήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο θα είναι απόντες, ενώ έγιναν οι απαραίτητες κινήσεις για να μην προκαλέσουν ενδοκυβερνητική κρίση ψηφίζοντας «λευκό», «ναι» ή απέχοντας από την ψηφοφορία.

«Ο κ. Τσίπρας θα έρθει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για να εξηγήσει ή θα κρυφτεί;» αναρωτήθηκε χθες σε συνέντευξή του ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα