Επιτροπή για την Υγεία: Σάλος για τα «περίεργα» ραντεβού των μαρτύρων

Δεν έλειψαν και χθες οι υψηλοί τόνοι και οι αντεγκλήσεις στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία, με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να κατηγορούν τον πρόεδρο της επιτροπής και τα μέλη της κυβερνητικής πλειοψηφίας για «μεθοδεύσεις» και μυστικές συναντήσεις με τους μάρτυρες που καλούνται να καταθέσουν για την υπόθεση του «Ντυνάν».

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης του πρώην προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στο «Ερρίκος Ντυνάν» Κώστα Κρέτση ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Γεωργαντάς τον ρώτησε αν την προηγούμενη μέρα είχε έλθει στη Βουλή και, αν ναι, ποιον είδε και γιατί.

«Δεν θυμάμαι» είπε αρχικά ο κ. Κρέτσης και συμπλήρωσε: «Ναι, ήρθα». Ο πρόεδρος της Επιτροπής Αντώνης Μπαλωμενάκης παρενέβη λέγοντας «εγώ συνάντησα τον μάρτυρα», με αποτέλεσμα να προκληθεί πανδαιμόνιο.

«Είναι δυνατόν ο μάρτυρας να ήρθε μία ημέρα νωρίτερα και να συναντήθηκε μυστικά με τον πρόεδρο της επιτροπής;» φώναξε ο κ. Γεωργαντάς, με τον κ. Μπαλωμενάκη να απαντά: «Συναντηθήκαμε στον διάδρομο για 10 λεπτά! Δεν κρύψαμε τίποτα» και τον μάρτυρα να φωνάζει: «Συζητήσαμε τα διαδικαστικά». «Τι, δηλαδή, πώς θα είστε ντυμένος;» είπε εξοργισμένος ο κ. Γεωργαντάς.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του «Ντυνάν» κατηγόρησε τους πρώην υπουργούς Υγείας ότι δεν προσπάθησαν αρκετά για τη σωτηρία του ιδρύματος και αποκάλυψε ότι το 2014, λίγους μήνες πριν από τον πλειστηριασμό, ο Κώστας Μπούρας, τότε διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού, πήγε τους εργαζομένους στο γραφείο του προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς. Οπως υποστήριξε, ο κ. Σάλλας τούς είπε πως η τράπεζα, αν και πήρε το δάνειο, δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει το νοσοκομείο, αν δεν πάρει τις παραιτήσεις του Δ.Σ.

«Μπροστά μας ο Σάλλας πήρε τον Γεωργιάδη τηλέφωνο και του είπε ότι θέλει τις παραιτήσεις του Δ.Σ. Είναι προφανές ότι οι παραιτήσεις είναι εντολή Σάλλα» ανέφερε ο κ. Κρέτσης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα