«Στο μικροσκόπιο» οι εκπτώσεις και οι απαλλαγές για τον ΕΝΦΙΑ του 2017

Σε επανεξέταση και επανέλεγχο των εκπτώσεων 50% από τον ΕΝΦΙΑ σε όσους φορολογουμένους έχουν δηλώσει πολύ χαμηλά εισοδήματα για το έτος 2016 καθώς επίσης και των απαλλαγών από τον ΕΝΦΙΑ, που θα χορηγηθούν σε τρίτεκνους και πολύτεκνους με χαμηλά εισοδήματα έτους 2016, θα προχωρήσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων τον Φεβρουάριο του 2018. Οι επανέλεγχοι θα γίνουν στις δηλώσεις φόρου εισοδήματος 1.300.000 νοικοκυριών με χαμηλά εισοδήματα.

Συγκεκριμένα, στο νέο πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών περιελήφθη διάταξη με την οποία προβλέπεται ότι ειδικά για τον ΕΝΦΙΑ του 2017 οι εκπτώσεις που θα χορηγηθούν με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια σε οικονομικά ασθενείς ομάδες του πληθυσμού θα επανεξεταστούν ως το τέλος Φεβρουαρίου 2018 με βάση τις εμπρόθεσμες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2016. Το νομοσχέδιο προβλέπει και τα εξής:

• Τέλος επιτηδεύματος: Απαλλάσσονται τα τουριστικά καταλύματα σε ξεχωριστούς χώρους αλλά με ενιαία άδεια λειτουργίας.
• Ανασφάλιστα οχήματα: Ακύρωση παραβόλων (250 ευρώ) που έχουν ήδη εκδοθεί και επιστροφή των καταβληθέντων ποσών σε όσους τα έχουν πληρώσει. Το κόστος για το Δημόσιο υπολογίζεται σε 3.200.000 ευρώ.
• Νέα παράβολα: Για τα ανασφάλιστα οχήματα τα νέα παράβολα καθορίζονται ως εξής: 100 ευρώ για δίκυκλα έως 250 κυβικά, 150 ευρώ για δίκυκλα άνω των 250 κυβικών, 200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1.000 κυβικά και 250 ευρώ για αυτοκίνητα άνω των 1.000 κυβικών.
• Φόρος εισοδήματος νομικών προσώπων: Παραμένει η προθεσμία δήλωσης έως τις 31 Ιουλίου, παρά την παράταση που δόθηκε στην προθεσμία υποβολής δηλώσεων.
• Ακατάσχετος λογαριασμός: Επεκτείνεται και για τα «ηλεκτρονικά πορτοφόλια» και τις προπληρωμένες κάρτες ο ακατάσχετος λογαριασμός έως 1.250 ευρώ.
• ΦΠΑ: Μειώνεται από το 24% στο 13% ο ΦΠΑ για άνθη και μπουμπούκια ανθέων, σπέρματα και σπόρους, τροφές παρασκευασμένες για ζώα, εξαιρουμένων των προς πώληση συσκευασμένων τροφών για σκύλους ή γάτες.
• Ναυτιλία: Κυρώνεται η συμφωνία ανάμεσα στο Ελληνικό Δημόσιο και στην εφοπλιστική κοινότητα σχετικά με την παράταση για ακόμη ένα έτος, το 2018, της καταβολής της οικειοθελούς παροχής τους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα