Φιλμάκι κατά του bullying. Μικραίνει κάθε φορά που κάνεις «share» στο Facebook (βίντεο)

Ένα πρωτότυπο φιλμ λάνσαρε η οργάνωση κατά του bullying ενάντια στα παιδιά και τους νέους, «Singapore’s Coalition Against Bullying for Children and Youth». Η αρχική διάρκειά του είναι λίγο μικρότερη από δύο λεπτά και μειώνεται κάθε φορά που ο χρήστης του Facebook το μοιράζεται. Αφού κάνεις «share», το επόμενο άτομο βλέπει μία εκδοχή που είναι κατά ένα μιλιδευτερόλεπτο (0,001 δευτερόλεπτα) μικρότερο, μέχρι να γίνει μία μόνο εικόνα στα 100.000 «share», την οποία επίσης μπορείς να κάνεις «share».

Το σκεπτικό της καμπάνιας είναι πως όσο περισσότερο μιλάμε για το bullying τόσο το εξαλείφουμε. Το ασπρόμαυρο φιλμάκι δείχνει ένα αγόρι που το κοροϊδεύουν στο σχολείο. «Δε νιώθω ασφαλής πουθενά», δηλώνει με παράπονο το μικρό αγόρι.«Νιώθω ολομόναχος.» Το μικρό αγόρι στο βιντεάκι καταφέρνει να αναδείξει με εκπληκτικό τρόπο, τον τρόμο που βιώνουν τα μικρά παιδιά και οι νέοι που υφίστανται το bullying και να ευαισθητοποιήσει, πετυχαίνοντας το στόχο του με έναν πολύ απλό, αλλά φοβερά έξυπνο τρόπο. «Δε θέλω να το μοιραστώ αυτό. Ποιο το νόημα; Κανείς δε μπορεί να βοηθήσει. Θέλω να πω πως φοβάμαι. Κι αν τα πράγματα γίνουν χειρότερα; Δε μπορώ να το μοιραστώ αυτό με κανέναν.» Το όνομα της καμπάνιας είναι «Share it to end it», δηλαδή «Μοιράσου το για να το σταματήσεις.»

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα