«Τειρεσίας» και στα κινητά τηλέφωνα

Πρεμιέρα από Δευτέρα για τη «μαύρη λίστα»  των κακοπληρωτών με την ονομασία «Τηλεγνούς» 

Μεθαύριο Δευτέρα αρχίζει τη λειτουργία του ο λεγόμενος τηλεπικοινωνιακός «Τειρεσίας», δηλαδή η καταγραφή των συστηματικών κακοπληρωτών στην κινητή τηλεφωνία. Ο φορέας που θα διατηρεί το συγκεκριμένο αρχείο κακοπληρωτών ονομάζεται «Τηλεγνούς» και δημιουργήθηκε από τις τέσσερις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην κινητή τηλεφωνία, την Cosmote, τη Vodafone, τη Wind και τη Cyta Hellas.

Η «Τηλεγνούς» θα διατηρεί το «αρχείο επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας», στο οποίο θα έχουν πρόσβαση και οι τέσσερις εταιρίες. Ετσι θα μπορούν να εντοπίσουν όσους αλλάζουν εταιρία κινητής αφήνοντας απλήρωτους λογαριασμούς στην προηγούμενη κ.λπ.

Σε σχετικές χθεσινές διαρροές (επίσημη ανακοίνωση δεν υπήρχε μέχρι το απόγευμα) αναφερόταν πως η ένταξη ενός συνδρομητή στο σύστημα ανταλλαγής πληροφόρησης δεν συνεπάγεται τον αποκλεισμό του από τις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες ή τη λήψη αυτοματοποιημένων αποφάσεων από τον εκάστοτε πάροχο.

Στο αρχείο θα εντάσσονται συνδρομητές των εταιριών κινητής τηλεφωνίας μόνο εφόσον έχουν οφειλή ίση ή μεγαλύτερη των 200 ευρώ, η οποία έχει καταστεί ληξιπρόθεσμη για πάνω από 90 ημέρες. Στο αρχείο θα μπαίνουν μόνο οι συνδρομητές που δεν έχουν προβεί σε διακανονισμό ή εξόφληση οφειλών, καθώς και οι συνδρομητές με ληξιπρόθεσμη οφειλή, συνεπεία μη πληρωμής κανενός λογαριασμού και αποσύνδεση ή μεταφορά σε άλλο δίκτυο μέσω φορητότητας.

Με την τακτοποίηση της ληξιπρόθεσμης οφειλής στην εκάστοτε εταιρία κινητών επικοινωνιών η εταιρία θα διαγράφει άμεσα την εγγραφή από το αρχείο της «Τηλεγνούς».

Οι συνδρομητές κινητής έχουν μεταξύ άλλων το δικαίωμα να ζητήσουν με αίτηση τη μη μετάδοση των δεδομένων τους στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, αρκεί να περάσουν από ΚΕΠ, προκειμένου να βεβαιώσουν το γνήσιο της υπογραφής τους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα