Βαλίτσες με πολλά όνειρα

Από τον

Χάρη Δάντση

Είσοδος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και 8ο σερί πρωτάθλημα! Αυτοί είναι οι δύο στόχοι του Χρβόγε Μίλιτς, ο οποίος αποκτήθηκε αντί 1.500.000 ευρώ από τη Φιορεντίνα και ανακοινώθηκε χθες από τον Ολυμπιακό. «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μέλος της μεγάλης οικογένειας του Ολυμπιακού. Στόχος μου είναι να παίξω στο Τσάμπιονς Λιγκ και να γράψουμε ιστορία! Ξέρω ότι ο Ολυμπιακός είναι επτά φορές συνεχόμενα πρωταθλητής, αλλά ποτέ δεν έχει κατακτήσει οκτώ σερί. Ελπίζω να βοηθήσω την ομάδα να παλέψει γι’ αυτό» ανέφερε ο 28χρονος αριστερός μπακ, προσθέτοντας για τους φιλάθλους: «Να είναι όπως πάντα οι καλύτεροι στον κόσμο. Εχω δει πολλά βίντεο, δεν βλέπω την ώρα να βγω στο γήπεδο και να παίξω για εκείνους».

Ουσιαστικά ο Μίλιτς αποκτήθηκε από τους πρωταθλητές Ελλάδας για να αντικαταστήσει τον (φευγάτο και κομμένο από την ευρωπαϊκή λίστα) Ντε λα Μπέγια και να πλαισιώσει τον Λεονάρντο Κούτρη. Είναι πιο επιθετικογενής μπακ, με καλή τεχνική κατάρτιση και «πνευμόνια», και αρέσκεται να… ανεβαίνει ψηλά. Στοιχεία που αρέσουν πολύ στον Χάσι και ταιριάζουν στη φιλοσοφία που έχει μεταδώσει στην ομάδα.

Τα μειονεκτήματα

Βέβαια, ο Μίλιτς υστερεί στις εναέριες μονομαχίες (1,83 μ.), ενώ αρκετές φορές αντιμετωπίζει και προβλήματα στις επιστροφές του από την επίθεση στην άμυνα. Εκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες της Χάιντουκ Σπλιτ, όπου και αγωνίστηκε από το 2006 έως το 2009. Επίσης, έχει φορέσει τις φανέλες των Τζουργκάρντεν, Ιστρα και Ροστόφ, μετακομίζοντας πριν από έναν χρόνο στην Ιταλία και τη Φιορεντίνα, πραγματοποιώντας με την ομάδα της Φλωρεντίας 23 παιχνίδια τη χρόνια που μας πέρασε. Είναι διεθνής με την Εθνική Κροατίας (6 συμμ.).

Πλέον στο μυαλό όλων στο μεγάλο Λιμάνι είναι η μάχη με την Παρτιζάν. Η αποστολή των «ερυθρολεύκων» θα αναχωρήσει σήμερα για το Βελιγράδι, εκεί όπου αύριο (21.45) θα επιχειρήσει να βάλει τις βάσεις για πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

• Θλίψη στην οικογένεια του Ολυμπιακού αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς χθες «έφυγε», σε ηλικία 90 ετών, ο Θανάσης Μπέμπης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα