ΡΑΚΙΝΤΖΗΣ: ΓΙΑ ΔΕΣ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Μνήμη… χρυσόψαρου θεωρεί ο κόσμος ότι έχει ο Λέανδρος Ρακιντζής, ο οποίος «επέστρεψε» για να αρθρογραφήσει για τη Δικαιοσύνη και τη νομιμότητα, όταν ο ίδιος είχε «ξηλωθεί» από τη θέση του με απόφαση του ΣτΕ!

Ο κ. Ρακιντζής, που είχε στρογγυλοκαθίσει επί 11 χρόνια (!) στην καρέκλα του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης (χωρίς να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο στη Δημόσια Διοίκηση στο διάστημα αυτό…), είχε κηρυχθεί έκπτωτος από τη θέση αυτή, και μάλιστα από το 2009! Ο κ. Ρακιντζής διορίστηκε στην εν λόγω θέση το 2004, με τη θητεία του να ολοκληρώνεται το 2009. Ωστόσο, οι εκάστοτε κυβερνήσεις ανανέωναν άτυπα την παραμονή του. Στις 31 Δεκεμβρίου 2015, το Γ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με απόφασή του έκρινε ότι η θητεία του κ. Ρακιντζή έχει λήξει από το 2009.

Το Γ’ Τμήμα του ΣτΕ ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δεν είναι καταρχήν επιτρεπτή, μετά τη λήξη της θητείας του, η συνέχιση της αρμοδιότητάς του να ασκεί προσφυγές, ιδίως ενώπιον του ΣτΕ, κατά τελεσίδικων αποφάσεων πειθαρχικών συμβουλίων. Και είναι μεν ανεκτή η άσκηση της εν λόγω αρμοδιότητας από τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης του οποίου έληξε η θητεία, μόνο όμως εφόσον συντρέχουν συνθήκες όλως εξαιρετικές, οι οποίες καθιστούν αδύνατη την έγκαιρη επιλογή νέου γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης από το υπουργικό συμβούλιο και πάντως όχι πέραν ενός εύλογου χρονικού διαστήματος, το οποίο κρίνεται κατά τις εκάστοτε συντρέχουσες περιστάσεις».

Τότε, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, ο κ. Ρακιντζής είχε ειρωνευτεί την απόφαση του ΣτΕ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ούτε έκπτωτος σαν τον μητροπολίτη νιώθω ούτε τίποτα άλλο. Καμία απόφασή μου δεν ακυρώνεται, καμία δεν μπορεί να προσβληθεί». Σήμερα αρθρογραφεί και υποστηρίζει ότι «παριστάμεθα όλοι μάρτυρες μιας πρωτοφανούς κυβερνητικής επίθεσης κατά της Δικαιοσύνης, που στα τελευταία 70 που παρακολουθώ τα δικαστικά δρώμενα δεν έχω συναντήσει παρόμοια κατά σφοδρότητα, συστηματική και διαρκή, με εναλλασσόμενα ζητήματα λόγω δικαστικών αποφάσεων τρεχούσης φύσεως τεχνηέντως διογκωμένα».

Ο κ. Ρακιντζής αποχώρησε τελικά από γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης στις αρχές Φεβρουαρίου του 2016.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα