ΑΝΗΛΙΚΟΣ

Τι απέδειξε ο Βαρουφάκης με το νέο βιβλίο του

Καθένας έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του δημόσια, αλλά το θέμα είναι πώς και πότε επιλέγει να το κάνει. Ο Βαρουφάκης απέδειξε και πάλι ότι είναι ένας προβληματικός χαρακτήρας, βαθιά συμπλεγματικός, που αντιδρά σαν κακομαθημένο παιδί όταν έρχεται η ώρα να του πάρουν το παιχνίδι και να το στείλουν για ύπνο.

Από πλευράς πολιτικής βαρύτητας, ελάχιστη σημασία έχουν οι… ηχογραφημένες αποκαλύψεις του – κι ας μην κάνει το λάθος η Νέα Δημοκρατία να ποντάρει σε αυτές. Και να έγιναν έτσι κάποιοι διάλογοι, δεν σημαίνει απολύτως τίποτα, στον βαθμό μάλιστα που δεν υιοθετήθηκαν ανάλογες πολιτικές. Κάλλιστα μπορεί να ισχυριστεί και ο Τσίπρας ότι του έλεγε ένα κάρο… μπαρούφες για να τον ξεφορτωθεί, καθώς ο τυπάκος, εκτός του ότι είχε αποτύχει πλήρως στην αποστολή του, είχε αρχίσει να γίνεται ιδιαιτέρως φορτικός και ενοχλητικός.

Επομένως, με ειλημμένη την απόφαση να τον… ταξιδέψει, ο νεαρός πρωθυπουργός τον «κοίμιζε» και του εκμυστηρευόταν τους δήθεν φόβους για το πραξικόπημα, το νέο Γουδί κ.λπ. Ακόμη και η απορία του Τσίπρα για τα παρκαρισμένα 16 δισ. στο Νομισματοκοπείο μάλλον φυσιολογική ακούγεται.

Καθένας στη θέση του θα ρωτούσε τι κάνουν εκεί αυτά τα λεφτά και, όταν θα διαπίστωνε ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν, θα πήγαινε σε εναλλακτικές λύσεις. (Αντίθετα, επιεικώς… παρανοϊκή ήταν η ιδέα του Βαρουφάκη να… βάψουν τα χαρτονομίσματα με ανεξίτηλη μπογιά και να τα βάλουν στα ΑΤΜ ως… δραχμές.)

Το βιβλίο του… εξαμηνίτη υπουργού της συμφοράς μπορεί να γίνει πράγματι μπεστ σέλερ και, αν σκοπός του ήταν να βγάλει κανένα φράγκο παραπάνω ο συγγραφέας για τις οικογενειακές ανάγκες, έχει ο Θεός. Αν ο σκοπός του, όμως, ήταν, για λόγους αντεκδίκησης, να βλάψει την κυβέρνηση σε μια κρίσιμη καμπή, φλερτάρει ανοιχτά με την ανηθικότητα.

Είπα και νωρίτερα ότι καθένας έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί δημόσια τον εαυτό του. Οχι όμως να λειτουργεί σαν φτηνός καταδότης, επειδή του χάλασαν τα χατίρια τα πρώην αφεντικά του και τον πέταξαν έξω από το τρένο.
Επρεπε να περιμένει ο Βαρουφάκης, αν ήταν σοβαρός, ως επαγγελματίας που υπηρέτησε μια κατάσταση, μέχρι να φύγει ο Τσίπρας από την εξουσία. Υπάρχει και ένα εύλογο διάστημα όπου σιωπάς, πριν αρχίσεις τις «αποκαλύψεις».

Η λέξη «σιωπή» είναι, όμως, άγνωστη στον συγκεκριμένο άνθρωπο. Και, δυστυχώς, για ακόμα μία φορά απέδειξε ότι ο μόνος… ανήλικος στο δωμάτιο ήταν ο ίδιος…

Γιώργος Χαρβαλιάς

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα