Κύκλωμα θησαύριζε από νομιμοποιήσεις αλλοδαπών

Στο κόλπο δικηγόρος και συμβολαιογράφοι

Πολυμελής εγκληματική οργάνωση, που θησαύριζε νομιμοποιώντας αλλοδαπούς μέσω ψευδών αναγνωρίσεων πατρότητας εξώγαμων παιδιών και εικονικών γάμων, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Στο καλά οργανωμένο κύκλωμα έπαιζαν καθοριστικό ρόλο ένας δικηγόρος και τέσσερις συμβολαιογράφοι.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, αρχηγός του κυκλώματος ήταν μια 59χρονη λογίστρια, εις βάρος της οποίας μάλιστα εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για διάφορα αδικήματα, ενώ το «δεξί της χέρι» φέρεται ότι ήταν ένας 38χρονος δικηγόρος.

Επιχείρηση

Υστερα από επιχείρηση της Αστυνομίας σε περιοχές της Αττικής (Αθήνα, Βάρη, Καλλιθέα, Καματερό και Πειραιάς) συνελήφθησαν 12 άτομα, μεταξύ των οποίων η 59χρονη και οι τέσσερις συμβολαιογράφοι, ενώ αναζητούνται ο 38χρονος δικηγόρος και μια 30χρονη. Εις βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας, της πλαστογραφίας και κατάρτισης ενσήμων, της απάτης, της δωροδοκίας υπαλλήλου, της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, της παράβασης καθήκοντος και της παράβασης του νόμου περί αλλοδαπών.

Επίσης κατηγορούνται για συμμετοχή στο κύκλωμα άλλα 76 άτομα. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η λογίστρια και ο δικηγόρος προσέγγιζαν Ελληνίδες με εξώγαμα παιδιά για να δεχτούν να αναγνωριστεί το παιδί τους από αλλοδαπούς, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο στους τελευταίους άδεια παραμονής στη χώρα. Το ίδιο έκαναν και με εικονικούς γάμους, εισπράττοντας γι’ αυτές τις «υπηρεσίες» σημαντικά ποσά. Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 47 περιπτώσεις νομιμοποίησης μέσω παράνομης αναγνώρισης πατρότητας.


{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα