Οργή των εφοριακών για την επίθεση στην Πάτμο

Τους κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα των ελεγκτών που διενεργούν φορολογικούς ελέγχους στους τουριστικούς προορισμούς εκθέτουν οι εφοριακοί Δωδεκανήσου, κάνοντας, μάλιστα, λόγο για μεροκάματο του τρόμου. Το συνδικαλιστικό όργανο των εφοριακών στα Δωδεκάνησα εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την επίθεση επιχειρηματία σε εφοριακούς που διενεργούσαν ελέγχους στο νησί της Πάτμου.

«Το περιστατικό με τους συναδέλφους εφοριακούς του συλλόγου στην Πάτμο ήρθε να προστεθεί στα καθημερινά φαινόμενα βίας και εκφοβισμού που αντιμετωπίζουμε κατά την άσκηση των καθηκόντων μας ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των προληπτικών ελέγχων» σημείωσε ο σύλλογος, επισημαίνοντας ότι οι εφοριακοί είναι εργαζόμενοι που εκτελούν τα καθήκοντά τους.

«Πρέπει να θρηνήσουμε θύματα για να υπάρξει ουσιαστική υποστήριξη, ασφάλεια και νομική θωράκιση κατά τη διάρκεια των προληπτικών ελέγχων;» αναρωτήθηκαν οι εφοριακοί, επισημαίνοντας: «Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε εργαζόμενοι με οικογένειες και ζούμε καθημερινά το μεροκάματο του τρόμου. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής πρέπει να τη δώσουμε μαζί με όλη την κοινωνία, γιατί είναι ένας αγώνας που μας αφορά όλους και όλες». Στην ανακοίνωση προστίθεται πως αν η προσπάθεια δεν είναι συλλογική, θα αποτύχει.

Οι εφοριακοί καταλήγουν: «Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία, το υπουργείο Οικονομικών και την ΑΔΑΕ την ουσιαστική υποστήριξη, ασφάλεια και νομική θωράκιση στο έργο μας, την παροχή των απαιτούμενων εργαλείων για την εκτέλεση των καθηκόντων μας και την απόσυρση της δαμόκλειας σπάθης της αστικής και της ποινικής ευθύνης των ελεγκτών (νόμος 4342/2015), η οποία δυσχεραίνει το ελεγκτικό έργο μας».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα