Αλαλούμ: Μόνο μέσω ίντερνετ τα ειδοποιητήρια του ΕΦΚΑ!

Νέα ταλαιπωρία περιμένει χιλιάδες ασφαλισμένους του ΕΦΚΑ που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, καθώς η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά ότι παύει στο εξής η ταχυδρομική αποστολή των ειδοποιητηρίων με τις εισφορές. Από αυτόν τον μήνα οι ασφαλισμένοι του ΕΦΚΑ θα πρέπει να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του για να εκτυπώσουν οι ίδιοι τα ειδοποιητήρια με τις εισφορές που θα πρέπει να πληρώσουν.

Αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες μεγάλης ηλικίας που δεν έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ και κατ’ επέκταση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Οργανισμού θα πρέπει να αναζητήσουν άλλον τρόπο για να ενημερωθούν για τις εισφορές τους.

Δεδομένου μάλιστα ότι από τον Οκτώβριο ο ΕΦΚΑ θα ξεκινήσει την ανάρτηση των ειδοποιητηρίων με τις συμψηφισμένες εισφορές (με βάση τις εκκαθαρισμένες φορολογικές δηλώσεις του 2016), αντιλαμβάνεται κανείς το αλαλούμ που θα επικρατήσει στους ασφαλισμένους που δεν θα ξέρουν τι πληρώνουν.

Για τον Ιούνιο πάντως οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να επισκεφτούν τον ιστότοπο του ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) προκειμένου να πληροφορηθούν αναλυτικά τις εισφορές τους, να αντλήσουν την ταυτότητα πληρωμής και να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο πληρωμής.
Η εμπρόθεσμη πληρωμή των εισφορών είναι έως τη Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017. Την ίδια ημερομηνία θα πραγματοποιηθεί η καταβολή της εισφοράς μέσω άμεσης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού (πάγια εντολή).

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα