Εκτέλεση με δύο «στημένα»

Το εγχείρημα ήταν δύσκολο προτού καν ακουστεί το σφύριγμα της έναρξης. Η ολοκλήρωση της πρώτης αναμέτρησης της ΑΕΚ με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (2-0 υπέρ των Ρώσων) στο ΟΑΚΑ, για τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, πιστοποίησε ότι έγινε… βουνό!

Το πρόσημο της «κιτρινόμαυρης» προϊστορίας απέναντι σε ομάδες από τη Ρωσία δεν διαφοροποιήθηκε και παρέμεινε αρνητικό: δύο ισοπαλίες και πλέον οκτώ ήττες.

Η χθεσινοβραδινή έλαβε χώρα μπροστά σε σχεδόν 30.000 φιλάθλους, οι οποίοι έσπευσαν να γιορτάσουν την επιστροφή της ΑΕΚ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση (ύστερα από 10 χρόνια), αλλά και την έκδοση της οικοδομικής άδειας για την «Αγια- Σοφιά».

Ιδιες φάσεις

Οχι, βέβαια, ότι η ΤΣΣΚΑ πρόβαλλε σαν… μπαμπούλας απέναντι στην ομάδα του Χιμένεθ. Εκμεταλλεύτηκε, ωστόσο, στο έπακρο και τις δύο καθυστερημένες αμυντικές αντιδράσεις της ελληνικής ομάδας: δύο λάθη, δύο στημένες φάσεις, άλλες τόσες κεφαλιές.

Αν χρειαστεί να βρούμε το… σημείο μηδέν της αναμέτρησης, δεν μπορεί να είναι άλλο από το 1-0, με «δράστη» τον Αλαν Τζαγκόεφ. Ηρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και… έκοψε τα πόδια των παικτών του Χιμένεθ. Οι Ρώσοι είχαν φροντίσει να προειδοποιήσουν νωρίτερα (28′), με σύμμαχο την τύχη, αφού το μακρινό σουτ του Βέρνμπλουμ βρήκε στην πλάτη του Αϊντάρεβιτς και από εκεί στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ανέστη.

Ο,τι δεν κατάφερε ο Σουηδός αμυντικός σε εκείνο το σημείο το πέτυχε 28 λεπτά αργότερα, με γκολ-καρμπόν όπως εκείνο του Τζαγκόεφ, με κεφαλιά (56′).

«Πρέπει να προσπαθήσουμε, να έχουμε σεβασμό στο σήμα που φοράμε» επεσήμανε ο Μανόλο Χιμένεθ αναφορικά με τις πιθανότητες της ομάδας του για πρόκριση.

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Μπακάκης, Σιμόες (60′ Κλωναρίδης), Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος (71′ Πατίτο), Μάνταλος, Λιβάγια (60′ Αλμέιδα).

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Β. Γκοτσαρένκο): Ακινφέεφ, Μάριο Φερνάντες, Μπερεζούτσκι Β., Βάσιν, Μπερεζούτσκι Αλ., Σένικοφ, Βέρνμπλουμ, Γκολοβίν (83′ Μιλάνοφ), Τζαγκόεφ (75′ Νάτχο), Τσάλοφ (87′ Μακάροφ), Βιτίνιο

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα