ΡοΜΠΕΝ των δασών

Από τον

Χάρη Δάντση

Ο δρόμος προς τα αστέρια του Τσάμπιονς Λιγκ άνοιξε… Εχοντας σε εκπληκτικό βράδυ τον Μοχάμεντ Μπεν, που «χτύπησε» δύο φορές (6′, 56′), ο Ολυμπιακός κέρδισε 3-1 την Παρτιζάν στο Βελιγράδι και βαδίζει ολοταχώς προς τα πλέι οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. «Λογαριασμό» άνοιξε και ο Εμενίκε (90’+1′), μετατρέποντας τη ρεβάνς της 2ας Αυγούστου (για τον 3ο προκριματικό) στο «Γ. Καραϊσκάκης» σε τυπική διαδικασία.

Αριστο διάβασμα του αγώνα από τον Μπέσνικ Χάσι, χρησιμοποιώντας μεταξύ άλλων στην αρχική εντεκάδα τον Ρομαό στο κέντρο της άμυνας, δίπλα στον Ρέτσο, τον Σιώπη σε ρόλο «κόφτη» στη μεσαία γραμμή και τον Σεμπά αντί του Φορτούνη, που ένιωσε ενοχλήσεις στο στομάχι λίγα λεπτά πριν από την έναρξη της αναμέτρησης. Οι «ερυθρόλευκοι», παρότι τα… άκουσαν στα ελληνικά από την εξέδρα (λόγω της αδελφοποίησης των οπαδών της Παρτιζάν με τον ΠΑΟΚ), μπήκαν δυνατά, ανοίγοντας το σκορ με πλασέ του Μπεν, ύστερα από ασίστ του Μάριν (σε ρόλο οργανωτή) στο 6′. Η «απάντηση» των γηπεδούχων ήρθε άμεσα, με προβολή του Ταβάμπα (και με αρκετή δόση τύχης) στο 10′. Οι πρωταθλητές Ελλάδας μετά τη συμπλήρωση 20 λεπτών υπέπεσαν σε αρκετά αβίαστα λάθη, εξαιτίας της ανομοιογένειας, όμως δεν τους κόστισε… Μετά το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (1-1) σημειώθηκε σύρραξη των παικτών των δύο ομάδων στη φυσούνα. Η σπίθα που άναψε τη… φωτιά ήταν τα αντικείμενα που πέταξαν οι Σέρβοι οπαδοί στους «ερυθρολεύκους», την ώρα που κατευθύνονταν στα αποδυτήρια, ένα εκ των οποίων πέτυχε (χωρίς ευτυχώς να τραυματίσει) τον Κούτρη! «Αγριεμένος» μπήκε στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία στο 49′ με τον Σεμπά. Ο,τι όμως δεν έκανε ο Βραζιλιάνος το έκανε με αριστοτεχνικό πλασέ με το αριστερό ο Μπεν στο 56′, ενώ το τελικό 3-1 έγραψε ο Εμενίκε στο 90’+1′, με το που πέρασε στο ματς.

ΠΑΡΤΙΖΑΝ (Μίροσλαβ Τζούκιτς): Κλιάιτς, Βουλίτσεβιτς, Οστοϊτς, Τσίρκοβιτς (72′ Ν. Μίλετιτς), Μίλετιτς, Εβέρτον, Κόσοβιτς, Γιάνκοβιτς (82′ Πάντιτς), Λεονάρντο, Ταβάμπα, Τζούρτζεβιτς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρομαό, Ρέτσος, Κούτρης, Σιώπης, Οφόε, Καρσελά (80′ Πάρντο), Μάριν (80′ Ζντιέλαρ), Σεμπά, Μπεν (88′ Εμενίκε).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα