Πρώτη νίκη Τραμπ για αναίρεση του Obamacare!

Οι γερουσιαστές έδωσαν τις 50 αναγκαίες ψήφους υπέρ της έναρξης διαλόγου για την αντικατάσταση του συστήματος Υγείας

Από την
Ελενα Στάθου – Ελευθερόγλου

Μεγάλη νίκη για τον Ντόναλντ Τραμπ. Με 50 αναγκαίες ψήφους διατηρείται ζωντανή η δυνατότητα κατάργησης και αντικατάστασης του περιβόητου προγράμματος Υγείας Obamacare.

Οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές απάντησαν θετικά στο κάλεσμα του προέδρου Τραμπ στη χθεσινή διαδικαστική ψηφοφορία και ψήφισαν υπέρ της έναρξης του δημόσιου διαλόγου σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι με την πρόσβαση στις αμερικανικές υπηρεσίες Υγείας, με βάση το προτεινόμενο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε τον περασμένο Μάιο από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, με οριακή πλειοψηφία.

Για την έναρξη του διαλόγου κατάργησης και αντικατάστασης του Obamacare -το οποίο πολεμούν με νύχια και με δόντια οι Ρεπουμπλικάνοι εδώ και επτά χρόνια- απαιτούνταν πλειοψηφική θετική ψήφος στη Γερουσία, γεγονός αρκετά δύσκολο, καθώς πολλοί ήταν οι γερουσιαστές του κυβερνώντος κόμματος που είχαν εκφράσει ανοιχτά τις αντιρρήσεις τους απέναντι στο προτεινόμενο νομοσχέδιο.

Χαρακτηριστικό της δυσκολίας των Ρεπουμπλικάνων να συγκεντρώσουν τις απαραίτητες ψήφους ήταν το γεγονός ότι ο γερουσιαστής Τζον ΜακΚέιν, που την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι πάσχει από καλπάζοντα καρκίνο του εγκεφάλου, συμμετείχε στην ψηφοφορία παρέχοντας μια εκ των κρίσιμων θετικών ψήφων! Τις δύο αρνητικές ψήφους στην έναρξη του διαλόγου έδωσαν η Σούζαν Κόλινς και η Λίζα Μαρκόφσκι.

Χαιρετίζοντας τη νίκη αυτή, ο πρόεδρος Τραμπ στις πρώτες δηλώσεις του τόνισε ότι θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν «κάτι πραγματικά θεαματικό».
Στο μεταξύ, χθες, σε μια άλλη κρίσιμη ψηφοφορία, η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε υπέρ της επιβολής νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, του Ιράν και της Βόρειας Κορέας, καθιστώντας πραγματικά πολύπλοκη οποιαδήποτε προσπάθεια του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

Ο πρόεδρος Τραμπ, ωστόσο, φαίνεται ότι αντιμετωπίζει και άλλα προβλήματα. Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, ο οποίος είναι ένας από τους στενότερους συνεργάτες του, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει τη θέση του πριν από το τέλος του χρόνου, εξαιτίας των πολλών διαφωνιών που έχει με τον Λευκό Οίκο!

Την ίδια ώρα, νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι το 50% των Αμερικανών ψηφοφόρων εκτιμά ότι ο πρόεδρος Τραμπ δεν θα ολοκληρώσει την τετραετή θητεία του!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα