Οι νοσοκομειακοί γιατροί ετοιμάζουν κινητοποιήσεις

Σε νέες κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι νοσοκομειακοί γιατροί, καθώς λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν χάσει το 48%-52% των εισοδημάτων τους.

Συγκεκριμένα, η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) εκτιμά ότι έχει αυξηθεί κατακόρυφα η φορολογία εισοδήματος, με συνέπεια οι πραγματικές απώλειες να ξεπερνούν το 55% των εισοδημάτων του 2010.

Μάλιστα, η ΕΙΝΑΠ θεωρεί ότι η υποτιθέμενη αύξηση που έχει δοθεί στα ιατρικά μισθολόγια εξαϋλώνεται με τις φορολογικές εισφορές. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε χθεσινή ανακοίνωσή της:

«Η κυβέρνηση δίνει ακαθάριστες αποδοχές από 100 ευρώ μέχρι 150 ευρώ ανά μήνα περίπου σε όλα τα μισθολογικά κλιμάκια -δηλαδή κάτω από 100 ευρώ καθαρά- και την ίδια ώρα έχει αυξήσει κατακόρυφα τη φορολογία εισοδήματος. Στα εκκαθαριστικά των νοσοκομειακών γιατρών ο φόρος εισοδήματος έχει γίνει από τριπλάσιος έως τετραπλάσιος σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. Ποιον κοροϊδεύει η κυβέρνηση;»

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα