Προ των πυλών η… αστυνομία πανεπιστημίων

Δεν φτάνει στην κυβέρνηση η επαναφορά του ασύλου στα πανεπιστήμια με τρόπο άκρως δυσλειτουργικό και αναποτελεσματικό, αλλά συστήνει και επιτροπή για την καταγραφή περιστατικών εγκληματικότητας μέσα στους χώρους των ανώτατων ιδρυμάτων.

Αυτό δήλωσε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ο Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, στην πρώτη συνεδρίαση για τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία.

Ο κ. Γαβρόγλου είπε ότι το υπουργείο Παιδείας θα συστήσει ξεχωριστή συμβουλευτική επιτροπή, με επικεφαλής τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης και πανεπιστημιακό Νίκο Παρασκευόπουλο, που θα καταγράφει περιστατικά βίας και παραβατικότητας (διακίνηση ναρκωτικών, παραεμπόριο κ.ά.) σε πανεπιστημιακούς χώρους.

Στο όργανο, που θα έχει συμβουλευτικό και γνωμοδοτικό χαρακτήρα, θα συμμετέχουν εκπρόσωποι πολλών υπουργείων. «Το θέμα της παραβατικότητας είναι εξαιρετικά σοβαρό. Υπάρχει στα πανεπιστήμια. Η λύση δεν είναι να πηγαίνουν κάθε μέρα οι αστυνομικοί» σχολίασε ο κ. Γαβρόγλου για την επιτροπή.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα